בורקס תפוח אדמה ופטריות משפחתי

בורקס תפוח אדמה ופטריות משפחתי, אין מי שלא אוהב בורקס, זה אחד הדברים שאי אפשר לעמוד בפניהם.

אז הפעם במקום להכין אחד אחד פשוט שמים הכל בתבנית גדולה ויאללה לתנור. 10 דקות הכנה וסיימתם,את השאר יעשה כבר התנור.

הלכתי על בורקס תפוחי אדמה ופטריות שאגב אפשר להגיש אותו עם רוטב פטריות מעל, כזה של שנות השמונים, זוכרים? איזה טעים זה?

רוצים לראות את סירטון ההכנה? כנסו אליי לאינסטגרם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

 

בורקס תפוח אדמה ופטריות משפחתי/קראנצ'ית:

מה צריך?
1 חבילת בצק עלים מופשר
5 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים
1 סלסלת פטריות טריות
1 בצל גדול מאוד
5-6 כפות שמן
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
כפית מרק עוף – אם אוהבים
2 כפות מלאות פטרוזיליה קצוצה דק

הכנה:
להפשיר את בצק העלים במקרר, לבשל את תפוחי האדמה – לקלף אותם ולשטוף ואז לשים במים לבישול, כשהם מתרככים להוציא מהמים ולמעוך עם מועך פירה או עם מזלג עד למרקם שאין גושים.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים לקצוץ את הבצל דק דק ולטגן אותו ב5-6 כפות שמן, כשהוא הופך להיות זהוב להוסיף לו פטריות טריות קצוצות דק ולטגן אותם יחד עם הבצל עד שאין יותר נוזלים.
לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד.
לחבר את תערובת תפוחי האדמה המעוכים עם הבצל והפטריות המטוגנים (כולל השמן). לערבב הכל יחד, לטעום ולתקן תיבול. ניתן להוסיף כפית אבקת מרק עוף.
לסיום להוסיף 2 כפות מלאות פטרוזיליה קצוצה דק ולערבב.

הרכבת הבורקס– לשים בתבנית חתיכת בצק עלים, מעל שכבת הבצק להניח את המילוי ולשטח אותו שיהיה באותו הגובה, מעל המילוי להניח עוד חתיכת בצק עלים.
למרוח מים או ביצה ולסמן עם סכין ריבועים על הבצק העליון (ראו תמונה), לפזר מעל שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180‪
מעלות לאפיה של כ שעה. שימו לב לזמנים מדוייקים לפי השחמת המאפה, תפתחו אחרי 45 דקות ותציצו לראות את הצבע והמרקם.

נשאר לכם בצק עלים מיותר? אל תזרקו, אפשר להכין ממנו מאפה אישי ומתוק-יש מתכון באתר.

ניתן להוסיף להגשה מעל כל חתיכת בורקס רוטב פטריות :

לרוטב פטריות:
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות טריות או 1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות
2 כוסות מים רותחים
2 כפות קמח או קורנפלור מהולות בכוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף גדושה מרק עוף

הכנת הרוטב-
לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את הפטריות לאידוי נוזלים, לתבל ולהוסיף מים. לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב תמידי.
בכוס לשים 2 כפות קמח ולשפוך עליהם מים ולערבב עד שאין גושים (ניתן לטחון עם טוחן ידני-מוט בלנדר ואז לא יהיו גושים בכלל) . אם תכניסו את הקמח ישירות לתערובת שבסיר יווצרו גושי קמח ויהיה קשה לפתוח אותם..לכן ערבבו את הקמח שבכוס עם מים ואז הכניסו לרוטב החם וערבבו מהר מהר עד איחוד ולכבות את האש. מהרגע שמכניסים את הקמח לא להפסיק לערבב אחרת יהיה גוש.

מתכון בורקס תפוח אדמה ופטריות משפחתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
בורקס תפוח אדמה ופטריות משפחתי
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *