בורקס בשר ורוטב פטריות

בורקס בשר ורוטב פטריות היתה מנת הדגל של אולמות האירועים בשנות ה 80.. היום כבר מכינים אותה בבית בקלי קלות ונהנים ממנה ראשונה טעימה במיוחד.

אני זוכרת ומכירה את המנה מבית ילדותי שאמא שלי היתה מכינה לנו אותה, לפעמים עם בורקס במילוי תפוחי אדמה שהיתה מכינה ולפעמים עם בורקס במילוי בשר וכבד..אבל מה שהכי אהבתי זה את הרוטב פטריות שמעל, זה טעם בלתי נשכח.. את המתכון לרוטב פטריות לקחתי מאמא שלי האלופה שאין לאוכל שלה תחליף.

הבורקס והרוטב קלים להכנה, הבצק עלים מוכן וקנוי וכל מה שצריך להכין זה את המילוי שלוקח פחות מ 15 דקות הכנה.

אפשר להכין את המנה עם בצק עלים ואפשר עם בצק פילאס. אני השתמשתי בבצק עלים.

בורקס בשר ורוטב פטריות
בורקס בשר ורוטב פטריות

בורקס בשר ורוטב פטריות /אתי משה-חביב:

1 חבילת בצק עלים או חבילת בצק פילאס
להפשיר לפי הוראות היצרן.
למילוי-
1/2 קילו בשר טחון (צוואר/צלעות)
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
4 כפות מלאות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
כף צנוברים קלויים
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה סוכר
כפית מלח (או לפי הטעם)
כפית פלפל גרוס (או לפי הטעם)
לפיקנטי להוסיף גם פפריקה חריפה (רק אם רוצים פיקנטי/חריף)

לרוטב פטריות:
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות טריות או 1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות
2 כוסות מים רותחים
2 כפות קמח או קורנפלור מהולות בכוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף גדושה מרק עוף

הכנה:
הכנת הבורקס-
לשים שמן במחבת גדולה ועמוקה, לטגן את הבצל עד שקיפות והזהבה קלה בלבד, להוסיף את השום הכתוש לשניה של ערבוב, ומיד להוסיף את הבשר הטחון. לפורר את הבשר עם מזלג ולערבב כל הזמן, עד שמחליף את הצבע. להוסיף פלפל ומלח ולהעביר לקערה.
באותה מחבת לשים כפית שמן ולהוסיף את הרסק, הפפריקה, הסוכר ומלח לפי הטעם. לערבב ולהוסיף את הבשר הטחון ששמנו בקערה. לאחד בין התערובות. להוסיף פטרוזיליה וצנוברים ולערבב לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול.
להניח בצד להתקררות לפני המילוי.

הכנת המילוי

הכנת הרוטב-
לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את הפטריות לאידוי נוזלים, לתבל ולהוסיף מים. לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב תמידי.
בכוס לשים 2 כפות קמח ולשפוך עליהם מים ולערבב עד שאין גושים (ניתן לטחון עם טוחן ידני-מוט בלנדר ואז לא יהיו גושים בכלל) . אם תכניסו את הקמח ישירות לתערובת שבסיר יווצרו גושי קמח ויהיה קשה לפתוח אותם..לכן ערבבו את הקמח שבכוס עם מים ואז הכניסו לרוטב החם וערבבו מהר מהר עד איחוד ולכבות את האש. מהרגע שמכניסים את הקמח לא להפסיק לערבב אחרת יהיה גוש.

שלבי הכנת רולדת בשר
ליצירת הצורה גלגלו מהחלק עם המילוי כלפי הצד החתוך פסים

ניתן למלא את הבצק כרולדה או כבורקסים אישיים.
לבורקסים אישיים- לחתוך את הבצק לריבועים ולמלא כל ריבוע בבשר ולסגור למלבן/ריבוע/משולש (מה שאתם רוצים).
לרולדת בשר- מחביחת בצק עלים יוצאות שתי רולדות בשר. לחלק את הבצק עלים לשניים לפתוח מעט ולשים בקצה מהמילוי ולגלגל לרולדה.
לסיום למרוח על הבצק ביצה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמזהיב (בערך 45 דקות, תלוי מה החלטתם להכין-רולדה או בורקסים אישיים).

לפני ההגשה למזוג את הרוטב על הבורקס.. פשוט מעדן.

מתכון בורקס בשר ורוטב פטריות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

בורקס בשר ורוטב פטריות
בורקסים אישיים
דירוג
recipe image
שם המתכון
בורקס בשר ורוטב פטריות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *