בוריקיטס פריכים ונמסים בפה, כל ביס פשוט חלום!
מתכון קלללל ופשוט להכנה, 3 מצרכים בלבד בבצק. אני משתמשת הרבה בבצק הזה, יש באתר עוד כמה מתכונים עם הבצק הזה, בצק חש"ק כמובן. מה זה חש"ק? ראשי תיבות של חמאה, שמנת, קמח. שילוב מושלם של 3 מרכיבים שמניבים בצק אגדי. אפשר להשתמש בו עם הרבה מילויים.
את הבוריקיטס האלה הכנתי כבר כמה פעמים אבל אף פעם לא יצא לי לצלם אותם,כל פעם משהו אחר.. הפעם אמרתי שאין מצב שהמתכון הזה לא יהיה באתר, הוא כל כך קל וכל כך טעים שאני חייבת לחלוק אותו עם כולם. אז מילאתי בגבינות, גם מעט רכיבים במילוי, סך הכל גבינה לבנה וגבינה בולגרית, סגרתי ואפיתי. פשוט וקל.והטעם מושלם!!!!
אגב, גודל הבוריקיטס יהיו בהתאם לגודל העיגול שתיקרצו בבצק.
מתכון שיכול לשמש אתכם לארוחת בוקר מפנקת, לתוספת לארוחה חלבית, לארוחת ערב מושקעת ובעצם בכל הזדמנות. אין מי שלא אוהב את הבוריקיטס, אצלי הילדות ממש אוהבות!
אחרי שתתמכרו לא תכינו אף מתכון.באחריות. ואם כבר הכנתם, אל תשכחו לשלוח לי תמונות 🙂
יאללה, מתחילים..
בוריקיטס/ אתי משה-חביב:
לבצק:
350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות מידה)
200 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה 15% (גביע 200 מ"ל)
למילוי:
200 גרם גבינה בולגרית מעודנת
3/4 גביע גבינה לבנה 5%
2 כפיות גדושות קורנפלור
לסגירת הבצק ולמריחה מעל:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
שומשום
הכנה:
הכנת הבצק:
להוציא את החמאה מראש שתתרכך (לפחות שעתיים קודם), לערבב יחד את כל חומרי הבצק וללוש ידנית עד לקבלת מרקם של בצק, זה מתחיל כפירורים ותוך כדי לישה מגיעים למרקם של בצק. יתכן שלקראת סיום הוא יהיה קצת דביק בידיים וזה בסדר גמור. ברגע שהוא כבר לא פירורים והופך לבצק לחלק אותו ל 2 ולעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (אין בעיה להכין אפילו יום קודם, הבצק יכול להישאר במקרר גם יומיים ובמקפיא אפילו חודש). גם אם הבצק דביק,הוא מסתדר אחרי קירור, אין מה לדאוג.
הכנת המילוי:
לערבב את כל חומרי הבצק יחד למלית אחידה. להכניס לשקית זילוף (אפשר גם שקית אוכל אם אין שקית זילוף).
הכנת הבוריקיטס:
לפתוח כל חתיכת בצק שהיתה במקרר על משטח מקומח קלות, לפתוח את הבצק לעלה דק. לקרוץ עיגולים, באמצע כל עיגול לזלף מהמילוי ולסגור לחצי עיגול. לפני שסוגרים למרוח מעט ביצה טרופה מסביב למילוי על מנת שהבצק ידבק.
לסדר את כל הבוריקיטס על מגש עם נייר אפייה. למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 20-25 דקות, עד הזהבה.
לזלול חם כי לא תצליחו לחכות שיתקררו עם הריח והמרקם שתקבלו..יאמי ?
מתכון בוריקיטס
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
האתר מושקע ומקסים!והמתכונים שלך נפלאים עם טעם של בית כמו שאני אוהבת!!! רק…דבר אחד חסר לי נורא..בכל המתכונים אינך מציינת את הכמות שיוצאת מהמתכון…בבקשה!!!! בבקשה!!! תוכלי לציין זאת במתכונים הנפלאים שלך?? המון פעמין אני נמנעת מלהכינם מהסיבה הזו.אני עדיין צעירה ואין לי נסיון רב,ולא יודעת עדיין להעריך או לנחש את "כמה ייצא" מכל מתכון…אודה לך מאאאאאד על ההתחשבות ב"מתחילים" כמוני..
תודה רבה 🙂
אני אשתדל לכתוב.. אני לפעמים כותבת אבל כמו כאן בבוריקיטס הכמות היא לפי גודל המאפה שתכיני. אפשר להכין אותם גדולים ואז הכמות תהיה קטנה יותר ואפשר להכין אותם קטנים ואז הכמות תהיה גדולה, לכן לא תמיד אפשר לכתוב במדוייק.
לכל שאלה את מוזמנת לפנות אליי בהודעה פרטית בפייסבוק או באינסטגרם ואעזור לך בשמחה , שהכמויות לא יפחידו אותך מלהיכנס למטבח 🙂
המתכון פשוט להכנה ומדוייק. הבוריקיטס יצאו מופלאים ונחטפו. בהחלט מתכון שישמש אותי רבות בימי אירוח
תודה רבה!
תודה רבה, שמחה שאהבת ❤
עשיתי מה שכתבת. בדיוק. הוצאתי מהמקרר והכל דביק ולא ניתן לעבודה. מבאס
אולי היה צריך להביא את החמאה קרה בקוביות ולא רכה?
פשוט לקמח את משטח העבודה קלות. וטיפה את הבצק שרוצים לפתוח אותו.
בהצלחה 🙂
למילוי בשר כמה שמן צריך
הבוריקיטס האלה חלביים. אין להם תחליף פרווה.
ניתן ללוש במיקסר?
ודאי.
מה קוטר העיגול האידאלי לקרוץ?שלא יצאו גדולים מדיי ולא קטנים מדיי ושייספיק לארוח של 20 איש?
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך
תודה רבה ❤️
5 ס"מ עד 8 ס"מ