בוריטו קיסר לא מהעולם הזה. מכירים את הבוריטו קיסר של טאקו-בל? אז כזה רק הרבה יותר טעים וגם כשר עם רוטב קיסר פרווה. מוכנים לזה? כי מפה אתם הולכים להתמכר ואין דרך חזרה. תודו לי אחר כך.
ותעשו לי טובה, אל תוותרו על אף אחד מהרכיבים והתוספות כי זה בול ומדוייק כמו שזה.
רצוי וכדאי להכין את פילה העוף או חזה העוף מראש, לתבל אותו ולהשאיר במקרר כמה שעות טובות, זה רק יעשה את הבשר הרבה יותר טעים. ניתן גם להקפיא במנות כאשר הבשר מתובל.
בקיצור, שמרו את המתכון הזה כי הוא בהחלט אחד השווים למי שאוהב בוריטו או טורטיות באופן כללי.
כדי לראות את הסירטון להכנת הבוריטו ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
בוריטו קיסר/ קראנצ'ית:
מה צריך?
4-5 יחידות טורטיה (הגדולות)
קילו פילה עוף או חזה עוף מתובל ב:
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון
כפית כמון
כף פפריקה מתוקה
אפשר להוסיף כפית פפריקה מעושנת מי שאוהב
מי שרוצה פיקנטי יוסיף גם פפריקה חריפה
5-6 כפות שמן זית
1/2 כפית אבקת בצל (לא חובה)
לערבב הכל יחד ולהשאיר במקרר לשעתיים עד 15 שעות (תלוי בזמן שיש לכם, מינימום שעתיים)
תוספות:
לכל טורטיה-
עלי חסה חתוכים
פרוסות עגבניה
נאצ'וס שבור עם הידיים
לרוטב קיסר פרווה:
2כפות מלאות מיונז
כפית שטוחה חרדל דיז'ון או חרדל חלק
3 שיני שום קונפי או 1 שן שום טריה כתושה/מגורדת דק
מיץ מ 1/2 לימון קטן טרי
כף שמן זית
לערבב הכל יחד. אפשר גם לקנות רוטב קיסר מוכן אם לא רוצים להכין.
הכנה:
משרים את פילה העוף במרינדה למינימום שעתיים או לכל היותר עד 15 שעות.
צורבים את פילה העוף המתובל מכל הצדדים וחותכים לקוביות.
הרכבת הבוריטו:
לוקחים טורטיה ומחממים על מחבת נקיה ללא שמן, משני הכיוונים.
מורחים מהרוטב, מניחים חסה, עגבניה ונאצוס שפוררנו עם הידיים מניחים חתיכות פילה עוף צלויות ומגלגלים .
טיפ- להחזיר את הטורטייה לאחר הגלגול כשהיא כבר מגולגלת עם המילוי למחבת כדי לסגור אותה הרמטית.
אפשר לעטוף אח"כ בנייר ואז לחתוך במרכז או לאכול כשזה שלם.
מתכון בוריטו קיסר
בהצלחה ובתיאבון, אתי.