אצרולי חצפורי זהו מאפה גיאורגי. יש כל מיני סוגים של חצפורי, בהתאם לאיזור שממנו הגיע בגיאורגיה. מה זה בעצם חצפורי? התרגום של המילה חצפורי זה לחם גבינות.
מאפה החצפורי הוא אחד הטעימים והאהובים עליי ועל הילדות שלי, הוא מאוד מזכיר את הקאדה הכורדי שמכינים אצלנו בבית, רק שהצורה שונה.
את החצפורי ניתן לאכול בתוספת חמאה או תוספת ביצה (יש הסבר בהוראות ההכנה של המתכון).
יש מגוון של חצפורי- חצפורי אימרולי, חצפורי אצרולי, חצפורי מגרולי ועוד. כל אחד נקרא בהתאם למיקום שממנו מגיע.
בקיצור, מאפה שווה ביותר, טעים במיוחד ואף פעם לא מאכזב.
תכינו ותודו לי אחר כך:)
מוזמנים לשלוח אליי את התמונות באינסטגרם ..
כדי לראות את סירטון הכנת החצ'פורי ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
שיהיה בתיאבון ..


אצ'רולי חצ'פורי /אתי משה-חביב:
לבצק:
500 גרם קמח לחם או רגיל
כף שמרים
כף סוכר
25 גרם חמאה
כף שמן
240 גרם מים=כוס מים
כפית מלח
מילוי:
גביע גבינה לבנה או גביע קוטג' – 250 גרם
2 חבילות גבינת חמד 16%- סך הכל 500 גרם
100 גרם מוצרלה
1 ביצה m או L
תוספת:
ביצים
חמאה
מריחה על הבצק:
ביצה טרופה






הכנה:
מתחילים עם הבצק, מכניסים את השמרים והקמח ומערבבים עם כף. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים במיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות. להעביר לקערה משומנת קלות ולשמן טיפונת את הבצק מעל שלא יווצר קרום. לכסות את הקערה בניילון נצמד ומעל להניח מגבת. אפשר כמובן להתפיח בקערת התפחה. מה שמתאים לכם.
להתפיח עד הכפלת הנפח, בחורף שקר זה לוקח קצת יותר זמן, סבלנות.
לאחר שתפח, להוריד את הנפח מהבצק, לחלק לכדורים שווים, בין 70-100 גרם, תלוי איזה גודל של חצפורי תרצו. לפתוח כל כדור בצק לאליפסה, למרוח מהמילוי ולגלגל את הצדדים הארוכים של האליפסה כלפי פנים, לא עד הסוף, רק את השוליים (ראו תמונות), לאחר הגלגול להצמיד את הקצוות ולהדק אותם היטב כדי שלא יפתחו בזמן האפייה. לסדר את החצפורי על נייר אפייה בתבנית התנור. לתת התפחה נוספת קלה של 20 דקות בערך. לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה בשוליים של הבצק ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אם אתם רוצים את החצפורי בלי ביצה אז תאפו עד השחמת השוליים של המאפה וכאשר אתם מגישים חם מהתנור הניחו חתיכת חמאה על הגבינה המבעבעת מיד עם היציאה של המאפה החם מהתנור. אם אתם רוצים להוסיף ביצה תאפו את המאפה תחילה בלי הביצה וכאשר הוא כמעט מוכן, כאשר השוליים מעט מושחמות, להוציא את המאפה להוסיף ביצה במקום הפתוח של הגבינות ולהחזיר לאפייה נוספת של 5 דקות בלבד, לא יותר,הביצה אמורה להישאר רכה ונוזלת ולא קשה.
הכנת המילוי:
למעוך הכל יחד עם מזלג ולהביא את כל הגבינות למצב שניתן למרוח אותן. לערבב הכל יחד.
אתם תעופו על המאפה, אצלי כבר מאוהבים.
מתכון אצ'רולי חצ'פורי
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
אולי יעניין אותך






נראה מעולה
כמה חצ׳פורי יוצא מהכמות הזאת?
אין לי משקל למדוד…
תודה
תודה, הכמות בהתאם לגודל שמכינים.
אפשר להכין יום לפני?
אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור. אם רוצים עם ביצה אז לאפות חצי אפיה ואת הביצה לשים על המקום שרוצים לאכול ולאפות בתנור.
אפשר עם קמח כוסמין לבן?
כדאי לשלב עם קמח לבן, אפילו כוסמין לבן כדי שיחזיק את המאפה.
את הבצק אפשר להכין לילה לפני ולהניח במקרר?
אפשר. ואם מתפיחים במקר רצוי להפחית מעט מהשמרים ולהשתמש במים קרים מהברז.
אפשר לוותר על גבינת חמד? ולהשים רק גבינה לבנה וצהובה
לא, צריך גם גבינה שמנה שהיא יציבה.אפשר מוצרלה ומלוחה.
הכנתי כדורים של 80-100 גרם, יצאו לי תשעה כדורים. בצק נהדר, כיף לעבודה ( הוספתי מעט מים). האפיה לקחה כחצי שעה. הייתה בעיה קטנה עם הוספת הביצה, מכיוןמשהפתח של הגבינה היה מלא בגבינה, לא היה מקום לביצה ורוב החלבון גלש החוצה, אבל בעלי (שלא מת על החלבון) נהנה מאוד. תודה
שמחה שאהבתם והיה לכם טעים, לגבי הביצה אולי למלא קצת פחות מהגבינות או להכין עם שוליים יותר גבוהים. זה קורה שהחלבון בורח, גם לי קרה כמה פעמים אבל לומדים עם הניסיון:)
מתכון מושלם,בצק מעולה ונח לעבודה ולרידוד דק דק, מילוי עדין. הכמויות מדוייקות וההוראות ברורות.עדין, כולם אהבו וזללו. תודה
תודה רבה, איזה כייף שאהבתם:) בהחלט מתכון מעולה..
הי אתי
אני רוצה להכין את הבצק ביום שישי ולהכין את החצאפורי במוצ'ש זה אפשרי?
הבצק תופח יחסית מהר ולא ניסיתי להכין אותו מראש . אפשר אגב להכין את המאפה כולו כולל אפיה ולהקפיא אחרי אפיה, זה יוצא מצוין מהקפאה. מפשירים ומכניסים לתנור לחימום קליל.
במידה והחלטת להכין את הבצק מראש להפחית בחצי מכמות השמרים ולהשתמש במים קרים כי אחרת הבצק יתפח מהר גם במקרר.
תודה רבה אתי על התשובה המהירה
האם אפשר להשתמש בבצק גם סמבוסק פיצה?
כן. יש בבלוג גם מתכון לסמבוסק.