אצ'רולי חצ'פורי

אצרולי חצפורי זהו מאפה גיאורגי. יש כל מיני סוגים של חצפורי, בהתאם לאיזור שממנו הגיע בגיאורגיה. מה זה בעצם חצפורי? התרגום של המילה חצפורי זה לחם גבינות.
מאפה החצפורי הוא אחד הטעימים והאהובים עליי ועל הילדות שלי, הוא מאוד מזכיר את הקאדה הכורדי שמכינים אצלנו בבית, רק שהצורה שונה.
את החצפורי ניתן לאכול בתוספת חמאה או תוספת ביצה (יש הסבר בהוראות ההכנה של המתכון).
יש מגוון של חצפורי- חצפורי אימרולי, חצפורי אצרולי, חצפורי מגרולי ועוד.  כל אחד נקרא בהתאם למיקום שממנו מגיע.
בקיצור, מאפה שווה ביותר, טעים במיוחד ואף פעם לא מאכזב.
תכינו ותודו לי אחר כך:)
מוזמנים לשלוח אליי את התמונות באינסטגרם ..

כדי לראות את סירטון הכנת החצ'פורי ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

שיהיה בתיאבון ..

בלי ביצה

 

עם ביצה

אצ'רולי חצ'פורי /אתי משה-חביב:

לבצק:
500 גרם קמח לחם או רגיל
כף שמרים
כף סוכר
25 גרם חמאה
כף שמן
240 גרם מים=כוס מים
כפית מלח

מילוי:
גביע גבינה לבנה או גביע קוטג' – 250 גרם
2 חבילות גבינת חמד 16%- סך הכל 500 גרם
100 גרם מוצרלה
1 ביצה m או L

תוספת:
ביצים
חמאה

מריחה על הבצק:
ביצה טרופה

מחלקים את הבצק לכדורים של 80-100 גרם, תלוי בגודל החצפורי שאתם רוצים.

 

שלב 1- פותחים חתיכת בצק בצורת אליפסה, מורחים מהמילוי.

 

שלב 2- מגלגלים את הצדדים הארוכים כלפי פנימה, לא עד הסוף.
שלב 3- מחברים את הקצוות ומהדקים היטב.
שלב 4- מהדקים את שני הקצוות ויוצרים צורה של סירה.

 

שלב 5- מסדרים בתבנית, מכסים ומתפיחים לעוד חצי שעה.

הכנה:
מתחילים עם הבצק, מכניסים את השמרים והקמח ומערבבים עם כף. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים במיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות.  להעביר לקערה משומנת קלות ולשמן טיפונת את הבצק מעל שלא יווצר קרום. לכסות את הקערה בניילון נצמד ומעל להניח מגבת. אפשר כמובן להתפיח בקערת התפחה. מה שמתאים לכם.
להתפיח עד הכפלת הנפח, בחורף שקר זה לוקח קצת יותר זמן, סבלנות.
לאחר שתפח, להוריד את הנפח מהבצק, לחלק לכדורים שווים, בין 70-100 גרם, תלוי איזה גודל של חצפורי תרצו. לפתוח כל כדור בצק לאליפסה, למרוח מהמילוי ולגלגל את הצדדים הארוכים של האליפסה כלפי פנים, לא עד הסוף, רק את השוליים (ראו תמונות), לאחר הגלגול להצמיד את הקצוות ולהדק אותם היטב כדי שלא יפתחו בזמן האפייה. לסדר את החצפורי על נייר אפייה בתבנית התנור. לתת התפחה נוספת קלה של 20 דקות בערך. לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה בשוליים של הבצק ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180‪ מעלות. אם אתם רוצים את החצפורי בלי ביצה אז תאפו עד השחמת השוליים של המאפה וכאשר אתם מגישים חם מהתנור הניחו חתיכת חמאה על הגבינה המבעבעת מיד עם היציאה של המאפה החם מהתנור. אם אתם רוצים להוסיף ביצה תאפו את המאפה תחילה בלי הביצה וכאשר הוא כמעט מוכן, כאשר השוליים מעט מושחמות, להוציא את המאפה להוסיף ביצה במקום הפתוח של הגבינות ולהחזיר לאפייה נוספת של 5 דקות בלבד, לא יותר,הביצה אמורה להישאר רכה ונוזלת ולא קשה.

הכנת המילוי:
למעוך הכל יחד עם מזלג ולהביא את כל הגבינות למצב שניתן למרוח אותן. לערבב הכל יחד.

אתם תעופו על המאפה, אצלי כבר מאוהבים.

מתכון אצ'רולי חצ'פורי
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
אצ'רולי חצ'פורי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

19 thoughts on “אצ'רולי חצ'פורי

  1. הכנתי כדורים של 80-100 גרם, יצאו לי תשעה כדורים. בצק נהדר, כיף לעבודה ( הוספתי מעט מים). האפיה לקחה כחצי שעה. הייתה בעיה קטנה עם הוספת הביצה, מכיוןמשהפתח של הגבינה היה מלא בגבינה, לא היה מקום לביצה ורוב החלבון גלש החוצה, אבל בעלי (שלא מת על החלבון) נהנה מאוד. תודה

    1. שמחה שאהבתם והיה לכם טעים, לגבי הביצה אולי למלא קצת פחות מהגבינות או להכין עם שוליים יותר גבוהים. זה קורה שהחלבון בורח, גם לי קרה כמה פעמים אבל לומדים עם הניסיון:)

  2. מתכון מושלם,בצק מעולה ונח לעבודה ולרידוד דק דק, מילוי עדין. הכמויות מדוייקות וההוראות ברורות.עדין, כולם אהבו וזללו. תודה

    1. הבצק תופח יחסית מהר ולא ניסיתי להכין אותו מראש . אפשר אגב להכין את המאפה כולו כולל אפיה ולהקפיא אחרי אפיה, זה יוצא מצוין מהקפאה. מפשירים ומכניסים לתנור לחימום קליל.
      במידה והחלטת להכין את הבצק מראש להפחית בחצי מכמות השמרים ולהשתמש במים קרים כי אחרת הבצק יתפח מהר גם במקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *