אצבעות מוס קינדר

אצבעות מוס קינדר מטריפות וטעימות כבר אכלתם? אם לא אז הגיע הזמן להכין:) אצבעות עטופות בשוקולד קראנצ'י, במילוי מוס נמס בפה ועם תחתית קראנצ'ית ממכרת.. אחחח כמה שהקינוח הזה טעים שאין מילים.

אם אין לכם סבלנות להכין את הקינוח כאצבעות ניתן להכין את הקינוח גם כעוגה בקוטר כ 18-20 ס"מ או כקינוחי כוסות. כאשר בעוגה מצפים את השוקולד מלמעלה ובקינוחי כוסות ניתן לוותר על הציפוי ולקשט במגוון שוקולדים. אם הכנתם  כקינוחי כוסות אין צורך בג'לטין כלל!  אם הכנתם כעוגה או כאצבעות קינדר אז צריך בהחלט את הג'לטין.

בקיצור, שווה להכין. ואם הכנתם תייגו אותי בפייסבוק או באינסטגרם.. מחכה לכם שם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

מבט פנימה
אפשרי גם כקינוח כוסות
כקינוחי כוסות

אצבעות מוס קינדר/קראנצ'ית :

לתחתית/בסיס:
100 גרם פייטה
80 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה
5 כפות מלאות של ממרח קינדר
60 גרם חמאה

למילוי:
170 גרם שוקולד מריר
200 גרם מחית קינדר
200 גרם שמנת מתוקה

+ 200 גרם שמנת מתוקה
ג'לטין 5 גרם + 25 גרם מים

ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן או 30 גרם חמאת קקאו או 30 גרם חמאה רגילה
75 גרם שמנת מתוקה
להמיס הכל יחד למרקם חלק.

הכנה:
התחתית:
להמיס שוקולד עם חמאה, להוסיף קינדר לערבב למרקם חלק. להוסיף את הפייטה ולערבב.

למוס קינדר:
בצלוחית לערבב ג'לטין ומים ולהניח בצד.
בינתיים ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת (200 גרם). -לחמם את השמנת היטב במיקרוגל (או על הגז) ולהוציא שהיא ממש חמה, להוסיף לה את השוקולד ולערבב עד למצב חלק. להוסיף את מחית הקינדר ולערבב היטב. להניח בצד לצינון קל. להמיס את הג'לטין שמחכה לנו בצד לכמה שניות במיקרוגל, עניין של 10 שניות. לחבר את הג'לטין המומס לשוקולד ולערבב.

את ה200 גרם שמנת הנותרים להקציף למרקם רך כמו יוגורט.
לחבר את שתי התערובות בתנועות קיפול ולשפוך על שכבת הבסיס. להכניס למקפיא להתייצבות.
שימו לב! אם מכינים כקינוחי כוסות אז אין צורך בג'לטין. אם מכינים כעוגה או כאצבעות אז כן לשים ג'לטין. מתאים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ.

ציפוי:
להמיס הכל יחד למרקם חלק.

הרכבת המנה:
מכינים את הבסיס, שמים בתחתית ומהדקים. שופכים את המילוי מעל ומקפיאים (ל 8 שעות /לילה).
לאחר שהמוס קפא ממש, לחלץ מתבנית הסיליקון (אם אין פשוט מכינים בתבנית מלבנית וחותכים למלבנים).
לטבול את האצבעות בציפוי השוקולד. ניתן גם רק לזלף מלמעלה. ניתן לקשט בקינדר מומס או מחית קינדר שמחממים מעט במיקרוגל לזילוף חלק. מקשים ומקפיאים. שומרים בהקפאה.

מתכון אצבעות מוס קינדר
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

מילוי מוס: שוקולד מומס עם שמנת והוספת מחית קינדר
הקצפת שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים בשוקולד המומס
תחתית פייטה, מעל מוס ומכניסים למקפיא
ציפוי שוקולד וזילוף קינדר
דירוג
שם המתכון
אצבעות מוס קינדר
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *