אסאדו עם ניוקי, מתכון שקיבלתי מחברה שלי קרן.
כדי לראות את סירטון הכנת האסאדו עם הניוקי ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
אסאדו עם ניוקי/קראנצ'ית:
מה צריך?
קילו וחצי אסאדו עם עצם חתוך לקוביות
3 בצלים קצוצים לריבועים קטנים
3 כפות שמן זית
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור-לפי הטעם
כף גדושה אבקת מרק עוף מומסת בחצי כוס מים רותחים
כפית שטוחה כורכום
4 ענפים של טימין טרי
3 ענפים של אורגנו טרי (טרי בלבד)
חבילת ניוקי או חצי חבילת מיני ניוקי- לבשל קודם לפי הוראות היצרן. לתבל לאחר הסינון מהמים בשמן, בטיפת מלח ופלפל שחור גרוס.
תוספת: חופן כוסברה קצוצה
הכנה:
בסיר רחב לשים לפי הסדר הבא: שמן, בצלים, אסאדו. לסגור מכסה ולבשל על אש נמוכה כ 3 שעות. אין צורך לטגן קודם שום דבר, פשוט לסדר את הכל בסדר הכתוב ולהתחיל בישול.
אחרי שעתיים להוסיף תבלינים ועשבי תיבול לסגור מכסה ולבשל עוד שעה.
לנעוץ את המזלג בבשר, אם הבשר עדיין צמיגי וקשה לעטוף את הסיר בנייר אפיה רטוב ונייר כסף מעל ולהכניס לתנור בחום 160 מעלות לשעה וחצי.
את הניוקי לבשל במים בלבד, עד שהם צפים, כאשר הם צפים להוציא אותם עם כף מסננת לתוך צלוחית ,לשים עליהם כף שמן ,טיפונת מלח ומעט פלפל שחור גרוס. לערבב.
את הניוקי מוסיפים בחצי שעה האחרונה של האפיה לתוך סיר האסאדו. לערבב/לנער את הסיר כך שכל הניוקי יהיו עטופים ברוטב.
מתכון אסאדו עם ניוקי
בהצלחה ובתיאבון, אתי .