אסאדו בתנור, מנה סופר קלה וממש מושלמת וטעימה. באמת שאין פה כמעט עבודה, את רוב העבודה עושה בעצם התנור.. 10-15 דקות הכנה וזה הכל, ממש קל. בעיקרון ובמקור אסאדו זאת שיטת צליית בשר ולא סוג של בשר, אך עם השנים זה נשאר כך. השם של הנתח עצמו נקרא "קשתית" או שפונדרה (גם שורט ריבס), אך הרוב נוהגים לקרוא לו אסאדו. הנתח בנוי משכבת בשר,שומן ועוד בשר ולעיתים גם עוד שומן. שאתם הולכים לקנות חשוב לבחור נתח עם כמה שפחות שומן כי לרוב הוא נתח מאוד שומני. את המנה אתם יכולים להכין בלי תוספת בכלל, בלי תפוחי אדמה או ירקות שורש אחרים. אפשר להכין בנפרד תפוחי אדמה גם בלי להכניס אותם יחד לבשר. מתכון מוצלח לתפוחי אדמה שיכולים להשתלב מצויין עם המנה: https://crunchit.co.il/%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%aa%d7%a0%d7%95%d7%a8/ אפשר גם את אלה: https://crunchit.co.il/%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%9b%d7%99%d7%9d/ כך או כך יוצאת מנה נהדרת, חשוב ללכת לפי הוראות ההכנה.


אסאדו בתנור/אתי משה-חביב:
מה צריך?
2 קילו בשר אסאדו עם עצם (תבקשו חתיכה בלי הרבה שומן)
כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן (אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה או מעושנת למי שאוהב)
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם (אנחנו אוהבים הרבה)
מלח גס, לפי הטעם
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
2 כפות דבש
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כוסות מים חמים או ציר בקר (אפשר לשלב)
תוספת: תפוחי אדמה קטנים מאוד מאוד (מגיע בשק או נמצא במקררים של הירקות בסופר) . לשטוף אותם היטב ולהשאיר עם הקליפה.
אופציה לתוספת נוספת בתוך סיר הבישול: חצי ראש שום, בצל, כרישה/לוף חתוך לאורך או פרוס (כמות שרוצים)
הכנה: מורחים את הנתחים בשמן זית, פלפל שחור ופפריקה מתוקה וצורבים את הנתחים בסיר רחב (שמתאים גם לתנור, כל התבשיל מתחיל על הגז וממשיך בתנור, אני השתמשתי בסיר רוסטר). מכבים את הגז, מוסיפים את המים ומסדרים תפוחי אדמה קטנים מסביב ובין הנתחים, (אני סידרתי רק מסביב) . לפני שמסדרים את תפוחי האדמה תשימו אותם בקערה שתיבלתם בה את הבשר (נשאר שם פפריקה מתוקה, פלפל שחור ושמן זית), תערבבו את תפוחי האדמה שם שיקבלו טעם, תוסיפו להם טיפת מלח גס ואם אוהבים טימין אז גם אפשר לפזר מעט טימין ורק אז תעבירו לתוך הסיר. בקערה קטנה מערבבים סילאן, דבש וצ'ילי. שמסיימים לצרוב את הבשר מזלפים את הסילאן, דבש והצ'ילי המעורבבים על הנתחים ומפזרים לסיום מעל הכל מלח גס. ***בסיום המתכון וההוראות מצורפות תמונות עם הסבר ושלבים***
מסדרים מעל הכל גם שום וכרישה (רק אם רוצים ואוהבים, לא חובה) .
מכסים את הכל בנייר אפיה ומעליו נייר כסף/אלומיניום ועל זה את המכסה של הסיר. מתחילים באפיה על חום גבוה של 200 מעלות למשך 45 דקות, אחר כך מנמיכים את המעלות ל 170 וממשיכים אפיה לעוד שעתיים (בודקים אם מזלג ננעץ בקלות בבשר,אם עדיין הבשר קשה להמשיך אפיה, לבדוק כמובן מצב נוזלים ולהוסיף אם צריך. אם הבשר רך ממשיכים לשלב הבא). אחרי שעתיים מורידים את המכסה ואת הניירות שמכסים את הבשר ונותנים צלייה בלי כיסוי לעוד 20 דקות, זה נותן השחמה יפה וטובה.
זה הכל.
מתכון אסאדו בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)










אולי יעניין אותך






מתכון פצצה,הכנתי לחג.מביני עניין בבשר טוב חיסלו את התבנית.
וואוו.. תודה. כייף לקרוא תגובות כאלה. שמחה שאהבתם:)
אחת המתכונים הטובים ביותר שנסיתי לאסאדו כולם התלהבו, היה כלכל רך וטעים מלא בטעם!! אכין את המתכון הזה עוד מלא פעמים !
איזה כייף.. שמחה לקרוא, תודה רבה:)
ואם אין לי סיר כזה לתנור
אפשר להתחיל בתוך סיר ואז להעביר לתבנית ולכסות בנייר כסף?
בטח שאפשר
התחלתי לעשות את המתכון שלך. נראה טוב! מה עושים עם כוס המים? אשמח לתשובה מהירה (באמצע הכנה)
שמים בתבנית של האסאדו לפני שמכניסים לתנור.