אסאדו בתנור בקלי קלות

אסאדו בתנור בקלי קלות עם מרינדה קטלנית וטעימה ברמות אחרות. מנה ממש ממש ממש קלה להכנה, הכל בסיר אחד, צורבים, מתבלים ולתנור.. כל העבודה הקשה התנור עושה, לכם נשאר רק לזלול בהנאה בשר רך כמו חמאה, נמס בפה ובטעם אלוהי.
קחו בחשבון שאת הסיר שאתם צורבים בו את האסאדו יהיה גם זה שיכנס לתנור לכן תבחרו מראש סיר כזה. אני השתמשתי ברוסטר שאפשר להכניס גם את המכסה איתו והוא מיועד גם לגז וגם לתנור. ובלי קשר שזה כדאי מבחינת טעמים זה יותר כדאי כדי שלא תצטרכו ללכלך עוד כלים (שזה לא פחות חשוב במטבח).
בקיצור, טעים ממש, אצלי הילדות ממש ממש אוהבות ומבקשות כל הזמן, מבחינתי זה אחלה כי זה גם טעים וגם קל להכנה, לא צריכה לשבור את הראש כל פעם מחדש ולכן מתפנה לעוד עשיה כי בזמן שהאסאדו בתנור 3 שעות יש מספיק זמן להכין עוד דברים.
ממליצה לשלב למנה הזאת את המתכון של תפוחי האדמה עם הטריק או תפוחי האדמה בתנור או תפוחי האדמה המעוכים (שלושת המתכונים נמצאים באתר קראנצ'ית) ואל תשכחו סלט טרי ורענן שירענן את כל המנה.
מנה שמתאימה לאירוח, לשבת, חג ולכל מי שאוהב בשר טוב וטעים.
שיהיה בהצלחה, מחכה לתמונות שלכם – שלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק שלי.

לייבש לפי המריחה של השמן

אסאדו בתנור בקלי קלות / אתי משה-חביב:

מה צריך? 
2 קילו אסאדו עם עצם
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס

למרינדה:
כף חרדל גרגירים
כף חרדל דיזון
2 כפות גדושות צ'ילי מתוק
כף פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס

(אם לא אוהבים חרדל, אפשר להחליף ל1/4 כוס טריאקי)

בנוסף:
2 כוסות מים או ציר בקר (או שילוב)

הכנה:
לייבש את בשר האסאדו עם נייר מגבת, למרוח אותו עם שמן זית ולפזר מלח ופלפל.
לצרוב במחבת רחבה מאוד או סיר רוסטר, כל סיר או תבנית שניתן לצרוב קודם ואז להכניס לתנור (כלי שמתאים גם וגם כדי שלא תלכלכו כלים מיותרים וגם כדי שהטעמים ישארו באותו הסיר/מחבת).
לצרוב את הנתחים מכל הכיוונים, דקה שתיים מכל כיוון.
לאחר שהם צרובים לכבות את הגז, לערבב את כל חומרי המרינדה יחד ולמרוח על האסאדו מכל הכיוונים, לשפוך מים/ציר בקר לתוך הסיר עצמו, לכסות את הסיר בנייר אפיה ועליו נייר כסף ואם יש מכסה מתאים לתנור לשים גם את המכסה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200‪
מעלות למשך שעה,לאחר שעה להוריד את החום ל170מעלות לעוד שעתיים וחצי (אפשר גם ארבע שעות) .
לסיום ולקראת ההגשה לפתוח את המכסה ולהוריד את הכיסוי ולאפות עוד 20 דקות בלי כיסוי לקבלת צבע וקריספיות חיצונית.

ניתן להוסיף לסיר תפוחי אדמה קטנים או קוביות גסות של תפוחי אדמה.

מתכון אסאדו בתנור בקלי קלות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
אסאדו בתנור בקלי קלות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *