אנטי פסטי של ירקות צלויים בתנור, יכול לשמש כמנה בפני עצמה או אפילו תוספת נפלאה לארוחה, כסלט, לאכול קר או חם.. בקיצור מתאים בכל רגע ובכל ארוחה. תמיד טוב שיש אנטי פסטי..גם כנשנוש וגם כתוספת למנה..
מנה קלה, מהירה ופשוטה להכנה. מקלפים את הירקות, מערבבים בקערה ושמים בתנור, זה הכל.
ניתן לבחור כל ירק שאוהבים (גם מה שלא כתוב במתכון), ניתן להוסיף או לשנות לירקות שאוהבים, מגמבה ועד קולורבי, מכרובית ועד קישוא.. בקיצור כל ירק אפשרי שאוהבים.
אנטי פסטי /אתי משה-חביב:
1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים (אני מרתיחה את הכרובית במים עם מלח לניקוי מחרקים וגם על מנת לרכך אותה מעט. הרתיחה היא רק עד שהמים מבעבעים ואז מכבים,שוטפים את הכרובית מתחת לברז, מסננים ומייבשים)
2 גזר בינוני חתוך לרצועות דקות
2 בטטה חתוכה לעיגולים
1 קישוא גדול חתוך לרצועות עבות
1 דלורית חתוכה לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לפלחים
בצל גדול מאוד חתוך לפלחים עבים
5-6 שיני שום עם הקליפה (אפשר גם ראש שלם עם הקליפה)
1/2 כוס שמן זית איכותי
כפית פלפל שחור (רגיל או גרוס)
כפית מלח גס
*כמובן שאפשר להוסיף או להחליף לכל ירק שאוהבים- חצילים,בצל סגול,עגבניות שרי וכו'
הכנה:
להכניס את כל הירקות לקערה גדולה מאוד לשים את השמן,הפלפל והמלח ולערבב עם הידיים כך שכל הירקות מרוחים בשמן.
לסדר את הירקות המשומנים על מגש התנור (עם נייר אפייה מתחת למניעת הדבקות), להכניס לתנור על חום 200 מעלות עד השחמה (בערך 30-40 דקות).
מתכון אנטי פסטי
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂