אושפלאו פרגיות בסיר אחד, אין מי שלא מתאהב במנה הזאת! אפילו ילדים ממש אוהבים, מבטיחה לכם. מנה שיש בה הכל- גם פחממה,גם חלבון וגם ירק, שווה או מה? קל להכנה וגם דיי מהיר יחסית לאושפלאו בסגנון אחר.
אגב, באתר שלי קראנצ'ית תמצאו מתכון לאושפלאו עוף (בתוכו יש גם מתכון לאושפלאו עוף בתנור) ויש גם מתכון לאושפלאו בשר. כל האושפלאו טעימים.
כדי לראות את סירטון הכנת אושפלאו הפרגיות ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
אושפלאו פרגיות/קראנצ'ית:
מה צריך?
קילו פרגיות חתוכות לקוביות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
5 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1 בצל גדול מאוד חתוך לרצועות או קוביות קטנות
2 כוסות אורז
4 כוסות מים רותחים
תיבול:
מלח- 2 כפיות או לפי הטעם האישי
פלפל שחור- כפית שטוחה
כורכום- כפית
כמון- כפית שטוחה
שמן קנולה או זית- בנדיבות (יוצא בערך חצי כוס בסופו של דבר,פחות או יותר)
(תיבול של מלח ופלפל תמיד תוסיפו או תפחיתו בהתאם לטעם האישי שלכם)
הכנה:
בסיר רחב לצרוב מכל הכיוונים את הפרגיות, לתבל במלח גס ופלפל גרוס. להוציא את הפרגיות הצרובות לקערה בצד.
באותו הסיר (לא לנקות או להחליף) לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הגזר ולטגן קלות. לתבל במלח ופלפל ולהוציא לצד.
את האורז לשטוף, לסנן, לשים בקערה ולתבל ב 2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית שטוחה כמון ולערבב.
סידור האושפלאו בסיר: (אותו סיר מלוכלך מטיגונים,לא לנקות או להחליף)
בתחתית להחזיר את הפרגיות הצרובות, מעל לסדר חצי מכמות הבצל והגזר המטוגנים, מעל הגזר והבצל לסדר חצי מכמות האורז המתובל, מעל האורז את יתרת הבצל והגזר ועל הכל את יתרת האורז המתובל.
מעל הכל לשפוך מים רותחים.
לכסות את החלק העליון של הסיר בנייר אפיה רטוב ומעל לסגור עם מכסה.
לבשל כ 40 דקות על אש נמוכה. אחרי 30 דקות לבדוק מה מצב הנוזלים.
אחרי 30 דקות לעשות "ארובות" באורז ,שזה בעצם 2-3 חורים שמגיעים לתחתית הסיר כדי שהאדים יצאו. לסגור מכסה (ללא נייר האפיה) ולבשל עוד 10 דקות בערך.
מי שאוהב תחתית שרופה מוזמן לשרוף בכייף על ידי המשך בישול קל, זה הכי טעים.
מתכון אושפלאו פרגיות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.