אושפלאו עוף, זה בעצם אורז, עוף וגזר מבושלים יחד בסיר אחד. פשוט וקל להכנה. מתאים כארוחת צהריים מעולה לילדים וגם יכול להיות לשבת. מנה שילדים אוהבים מאוד, אין מצב שלא יבקשו מנה שנייה.
קבלו ארוחת צהריים והכל בסיר אחד 🙂
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, מחכים לכם שם סירטונים .גם הסירטון של הכנת האושפלאו שם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
אושפלאו /אתי משה-חביב:
6 שוקיים/יריכיים של עוף (או שילוב)
2 גזרים חתוכים לרצועות קטנות או מגורדים + בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות אורז
1/4 כוס שמן
כף מלח
כפית פלפל שחור
אפשר לתת צבע צהוב עם כפית כורכום ואפשר להכין אדום עם כפית פפריקה מתוקה וכפית רסק-לשיקולכם.
*כמות האורז והעוף משתנה בהתאם לכמות הסועדים, הגדילו בהתאם.
הכנה-
לטגן ב 1/4 כוס שמן בצל חתוך לקוביות, מוסיפים את העוף לטיגון קל מכל הצדדים. שמים מים עד ל 3/4 מגובה העוף. מביאים לרתיחה (רתיחה-שזה מבעבע) ומנמיכים את האש.מוסיפים את הגזר (אני חלק מגרדת וחלק חותכת לגפרורים). מבשלים את העוף עם הגזר למשך 40 דקות על אש נמוכה-בינונית. לאחר 40 דקות בודקים את כמות המים,אם המים פחתו להוסיף מים. להכניס את האורז (לשטוף אותו קודם ולסנן) לוודא שהמים מכסים את האורז, לנער מעט את הסיר כדי שהאורז יכנס לכל המקומות ולבשל על אש נמוכה ומכסה סגור כמובן למשך 15 דקות. לא לפתוח את הסיר למשך 10 דקות לפחות מהרגע שמכבים את האש.
רוצים להכין בתנור?
אפילו יותר טעים,בפחות עבודה והגז נשאר פנוי.
קחו סיר שמתאים גם לתנור, לטגן בצל ואת העוף לצרוב מכל הכיוונים,להוסיף את הגזר,האורז,תבלינים והמים ולכבות את האש (לא צריך לבשל לפני הכניסה לתנור). לעטוף בנייר אפיה רטוב ומעל גם נייר כסף ואם יש מכסה מתאים לתנור אז לשים גם מכסה. להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה ואח"כ להוריד את המעלות ל 170 לעוד שעה וחצי שעתיים ,עד שהעוף רך מאוד ועדיין האורז לח. ב 10 דקות אחרונות תוציאו את הכיסוי, תעשו חורים/בורות באורז שבסיר כדי שהאדים יצאו מלמטה ותתנו לתבשיל לקבל קצת צבע וקריספיות מלמעלה.
ניתן להוסיף ירק אם אוהבים כגון שמיר, פטרוזיליה,כוסברה,סלרי ועוד.
מתכון לאושפלאו עוף
בהצלחה ובתיאבון,אתי