אושפלאו בשר

אושפלאו בשר הכל בסיר אחד, שמורכב מאורז,גזר ובשר בקר. שומני מתובל וטעים,כל כך טעים שאין מי שלא אוהב את המנה הזאת.אפילו ילדים מתים עליה.

את הבשר מבשלים קודם,או בבישול ארוך או בסיר לחץ לזירוז תהליכים. התוצאה צריכה להתקבל בשר רך ומתפרק במגע.

הגזר והבצל מוסיפים מתיקות, התיבול מליחות והכל ביחד עם האורז והבשר יוצרים ביס מהסרטים. אל תתקמצנו בתיבול. יש כאלה שמוסיפים עוד תבלינים חמים כגון כמון,זרעי כוסברה וזרעי כמון. יש כאלה שמוסיפים גם חומוס למנה או תפוחי אדמה בתחתית. כנראה שיש כמה סוגים של אושפלאו. אני הלכתי על מה שאני מכירה מהבית ומה שהילדות שלי התחברו אליו.

התהליך אותו תהליך,תקחו את זה לאן שאתם אוהבים ובתיבול ותוספות שאתם אוהבים.

מוזמנים להכין ולשתף אותי בהודעה אישית בפייסבוק או באינסטגרם.

מחכים לכם גם סירטונים אצלי באינסטגרם,גם הסירטון של הכנת האושפלאו מופיע שם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

אושפלאו בשר/קראנצ'ית:

מה צריך?
מנה ל 4 סועדים
400 גרם בשר אדום לבישול ארוך (אוסובוקו/צלי כתף/כבש/אונטריב/אסאדו-מה שאתם אוהבים)
2 כוסות אורז
3-4 גזרים גדולים
1 בצל גדול מאוד או 2 בינוניים
אפשר להוסיף שום שלם עם הקליפה או שיני שום בודדות עם הקליפה.
מלח
פלפל שחור טחון
פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
1/2 כוס שמן זית או קנולה
תוספות אפשריות במידה ואתם אוהבים- זרעי כמון.

הכנה:
לשים חצי מכמות השמן בסיר, לצרוב את הבשר מכל הכיוונים, לתבל במלח ופלפל גרוס.
כאשר הבשר שחום מכל הכיוונים להוציא לצלוחית. באותו הסיר ועם אותו השמן לטגן בצל קצוץ לקוביות  להשחמה,אחרי שהושחם לתבל במעט מאוד מלח,פלפל שחור רגיל וכורכום. להוסיף את הבשר הצרוב ולשפוך מעל מים בכמות שכמעט מכסה את הבשר (אם בחרתם להוסיף זרעי כמון זה הזמן להכניס אותם). לסגור מכסה ולבשל עד ריכוך הבשר, לוקח בערך שעה וחצי שעתיים. תנעצו מזלג בבשר,אם הוא לא מתנגד ונכנס בקלות והוא רך וקל לפירוק אז הבשר מבושל מספיק.
ברגע שהבשר מבושל ורך לגמרי מוסיפים גזר שחתוך לגפרורים דקים (אם החלטתם להוסיף שום זה הזמן להכניס אותו), מבשלים כ 20 דקות בערך ואז מכניסים אורז (אורז שטוף ונקי), מוסיפים את השמן הנותר,מלח ופלפל שחור.
מוסיפים מים עד לכיסוי האורז.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה בערך. אחרי 20 דקות יוצרים "ארובות"- שזה חורים/בורות בתוך התבשיל עם כף עץ כדי לתת לאדים ולמים שנשארו בתחתית להתאדות.
ממשיכים בישול לעוד 10 דקות.

לזלול בהנאה 🙂

מתכון אושפלאו בשר
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
אושפלאו בשר
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

2 thoughts on “אושפלאו בשר

  1. מתכון מהמם הכנתי ויצא אואואואווא אני ובעלי אכלו סיר של 6 סועדים לבד.. חחח הבשר היה מהמם !! מכינה עוד פעם אבל אני אוסיף פחות שמן..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *