אורז משודרג ובריא וכמובן טעים ביותר.. מנה נפלאה שיכולה להיות תוספת מוצלחת במיוחד על השולחן ואפילו יכולה לשמש כמנה בפני עצמה. יש בה את כל מה שצריך בביס אחד. מנה שמורכבת מטעמי מלוח ומתוק וכל ביס תתלהבו מחדש.
מנה לא מסובכת בכלל! כל אחד יכול להכין!
מנה מומלצת במיוחד, אני ממש אוהבת את האורז המשודרג שלי.. שמורכב מטעמים שאני אוהבת כמו בטטה, כמון, בצל, אורז ועדשים.. שילוב מנצח. האורז יוצא אחד אחד, לא נדבק ולא מיובש. תדאגו לבחור אורז מתאים, אני השתמשתי באורז בסמטי קלאסי, ניתן להשתמש גם באורז יסמין. חשוב לבחור סוג אורז שמתאים לבישול מהסוג הזה.
אני הכנתי את המנה עם דג סלמון מתקתק, תוכלו למצוא את המתכון לסלמון באתר. ניתן כמובן לאכול גם או רק עם סלט ירקות מרענן.
כמובן שניתן להוסיף לאורז גם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, בצל ירוק ועוד.
אורז משודרג/ אתי משה-חביב:
מצרכים:
1 כוס אורז שטוף ומסונן
1/2 כוס עדשים ירוקים
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
5-6 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל לפי הטעם
עלים מענף טימין
כפית שטוחה כמון
2.5 כוסות מים רותחים
הכנה:
לבשל את העדשים עם 2.5 כוסות מים עד ריכוך קל. בישול של 15 דקות על אש גבוהה. לכבות את האש ולהתחיל להתעסק עם שאר הדברים.
לקחת את הסיר שבו אתם רוצים להכין את המנה, לשים את השמן ולטגן את הבצל והבטטה יחד לטיגון וריכוך ולתבל. להוסיף את האורז ולערבב. להוסיף את העדשים עם הנוזלים בהם הם בושלו, לתקן תיבול ולערבב. להנמיך את הלהבה למצב הכי נמוך ולסגור מכסה. לבשל בערך 10 עד 15 דקות. לאחר 8 דקות לפתוח מכסה ולערבב עם מזלג, לסגור מכסה ולהמשיך לבשל עוד 2 דקות. לכבות את הלהבה ולא לפתוח את הסיר במשך 10-15 דקות מתום סיום הבישול.
מתכון אורז משודרג
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
יצא מדהים וכל כך טעים! תודה רבה.
איזה כיף לקרוא, לבריאות:)