אוסובוקו,מנגולד ופירות יבשים בתנור,מנה מדהימה בטעמים מיוחדים. אם בא לכם להרשים את האורחים שלכם,זאת בדיוק המנה המתאימה.
בשר אוסובוקו עם עצם שנותן טעמים מדהימים,מי שאוהב מח עצם יהנה לחפור בתוך העצם ולהתענג עליה, יחד עם כל הטעמים המיוחדים שיוצרים השילובים שיש במנה. הפירות היבשים מקבלים טעמים מיוחדים,שילוב של חמוץ עם מתוק,פשוט חגיגת טעמים בפה.
מנה חגיגית ,יפה,מתאימה לחג או שבת או לאירוח מעניין. אפילו ילדים אוהבים אותה.
אגב,אל תוותרו על הפירות היבשים,גם אם אתם לא אוהבים אותם,אפילו תפחיתו מהכמות המקורית אבל תשאירו כמה ותראו איזה מרקמים של טעם תקבלו. תודו לי אחר כך..חחח…
בקיצור, לשמור את המתכון ולהנות ממנו .
כדי לראות את סירטון ההכנה,כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
אוסובוקו, מנגולד ופירות יבשים בתנור
אוסובוקו, מנגולד ופירות יבשים בתנור/קראנצ'ית:
מה צריך?
5 חתיכות גדולות של אוסובוקו עם העצם
חבילת עלי מנגולד (השתמשתי רק בגבעול הלבן,אפשר לשים גם את העלים)
גבעול סלרי-רק הגבעול
3 בצלים לבנים פרוסים לחצאי עיגול
4 כפות שמן זית לצריבת האוסובוקו
4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
לקט פירות יבשים:
12 משמשים
12 שזיפים מגולענים
5 תאנים מיובשות
חופן צימוקים
5 גרגירים של פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
2 כפות גדושות סילאן
תיבול:
מים רותחים + כף שטוחה של כורכום,כפית פפריקה מתוקה,כף שטוחה מלח,כפית פלפל שחור רגיל,כף שטוחה מרק עוף. (אם לא אוהבים או משתמשים במרק עוף כזה או אחר אפשר לוותר).
הכנה:
להשתמש בסיר/מחבת עמוקה ורחבה שאפשר להכניס לתנור.
לצרוב את הבשר עם 4 כפות שמן, לצרוב משני הצדדים, לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס. אחרי שצרוב להוציא לצלחת/קערה.
באותו הסיר לשים עוד 4 כפות ולטגן קלות את הבצל, לאחר שמשחים מעט ממש להוסיף את המנגולד והסלרי. לערבב קלות.
לפנות מקום בין הירק להחזרת הבשר (או להוציא את הכל החוצה ולהחזיר את הבשר ועליו את הבצל המטוגן עם המנגולד והסלרי).
לערבב תבלינים עם מים רותחים (כוס וחצי מים רותחים) לשפוך את המים המתובלים על הבשר עם הירק. שימו לב,יתכן ותצטרכו עוד נוזלים ,צריך שהמים יגיעו כמעט לגובה הבשר (אבל שלא יעבורו אותו).
להוסיף מעל עלי דפנה,פלפל אנגלי, את הפירות היבשים ולסיום לזלף סילאן. לנער את הסיר קלות.
לתת רתיחה (אש גבוהה עד שהמים מבעבעים) ולכבות את האש.
לכסות בנייר אפיה ועל הנייר אפיה נייר כסף ולסיום מכסה (אם אין מכסה מתאים לתנור פשוט להניח עוד נייר כסף מעל).
להכניס לתנור בחום 230 מעלות לשעה וחצי ואח"כ להוריד מעלות ל 170 לעוד שעתיים אפייה.
לקבלת צבע והשחמה בסיום להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות ללא כיסוי בחום 200 מעלות.
מתכון אוסובוקו,מנגולד ופירות יבשים בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי.