אונטריב בתנור עם פירות יבשים, יוצא בשר כמו חמאה והפירות היבשים כמו ריבה, פשוט תענוג של מנה. כזאת שתכינו יותר מפעם בשנה.
מנה מנחמת של חורף או שבת מפנקת, כמעט ואין עבודה, את רוב העבודה עושה התנור ואתם יכולים בינתיים להכין לא מעט דברים אחרים כתוספת- אורז, תפוחי אדמה וכו.
מנה שגם ילדים אוהבים, מתאימה לאירוח, שבת או חג. מאוד מומלצת!
מוזמנים לראות את הסירטונים להכנת המנות אצלי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
בשר אונטריב בתנור עם פירות יבשים /קראנצ'ית:
לבשר:
1 קילו אונטריב חתוך לקוביות
2 כפות גדושות קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
8-10 כפות שמן זית
תוספות חשובות:
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 כרישה חתוכה לרצועות עבות
3 ענפים של סלרי (רק הגבעולים) חתוכים לרצועות עבות
2 גזרים קטנים חתוכים לרצועות עבות
10 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
10 משמשים מיובשים
3 עלי דפנה
פלפל שחור גרוס
מלח
2 כוסות ציר בקר או אם אין ציר בקר אז מים רותחים עם כפית כורכום, מעט מלח, מעט פלפל שחור, כפית מרק עוף – לא חובה אם לא משתמשים במרק עוף. לערבב יחד ולשפוך מעל הכל.
בסיום כף גדושה דבש
הכנה:
לייבש את קוביות הבשר בנייר מגבת, לפזר עליהם מלח ופלפל ולקמח אותם מכל הכיוונים. לטגן את קוביות הבשר המקומחות במעט שמן זית, לצרוב מכל הכיוונים.
אחרי הצריבה להוציא לקערה בצד.
באותו הסיר (תשתמשו בסיר שניתן להכניס לתנור) לשים בצל וכרישה, לסדר את הבשר בחזרה ואת השאר לסדר בין קוביות הבשר.
מעל הכל לשפוך ציר בקר או ציר מים מתובל כפי שכתוב במתכון למעלה.
לשים כמות נוזל שתגיע לפחות למחצית מגובה הבשר. לזלף את הדבש ולבשל 20 דקות.
להוריד את הסיר מהאש, לכסות בנייר אפייה רטוב ומעל הנייר לסגור עם נייר כסף. אם יש מכסה לסיר להניח אותו מעל הכל. אם אין לעטוף עם עוד נייר כסף.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 230
מעלות לכשעה ואח"כ להנמיך לעוד שעתיים וחצי על חום של 170 מעלות.
שימו לב תמיד למצב הנוזלים בסיר, שלא יהיו הרבה נוזלים ומצד שני שלא יהיה יבש ושרוף בלי נוזלים.
בודקים את הבשר, אם הוא רך מאוד ומזלג נננעץ בקלות אפשר להסיר כיסוי ולתת השחמה קלה בתנור לעוד 20 דקות אפיה בלי כיסוי.
אם עדיין הבשר לא רך מספיק, להמשיך אפיה עם כיסוי לעוד זמן.
מתאים לאכול עם תפוחי אדמה ואורז, סלט וכל מה שמתאים לכם.
מתכון בשר אונטריב בתנור עם פירות יבשים
ההצלחה ובתיאבון, אתי.
ראשית תודה על שיתוף המתכונים. שכחת לציין באיזה שלב מוסיפים את הדבש. תודה
תודה ששמת לב, הוספתי לגבי הדבש. שמים בסיום אחרי שמוסיפים נוזלים מזלפים מעל.