אונטריב בתנור עם פטריות ומנגולד בטעמים מדהימים. במיוחד שהמנגולד בעונה והסלרי בשיאו חבל לפספס את הירקות הטעימים האלה, במיוחד שהם משתלבים מעולה בתבשיל עם בשר בבישול ארוך.
אפשר להשתמש בנתח בשר שנקרא אונטריב (מה שהשתמשתי במתכון, ידוע כבשר מספר 2), אפשר גם אסאדו וגם צלי כתף.
כדי לראות את סירטון הכנת המנה ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
אונטריב בתנור עם פטריות ומנגולד/קראנצ'ית:
מה צריך?
קילו וחצי קוביות בשר אונטריב
לתיבול הבשר- מלח גס ופלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לרצועות
3 שיני שום חתוכות לעיגולים
1 חבילת מנגולד -לשטוף ולחתוך לרצועות +ענף סלרי/כרפס קצוץ דק (עלים וגבעול )
סלסלת פטריות חתוכות לרבעים או פרוסות
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
כפית כמון
כף דבש
תוספת אפשרית ומקפיצה- מיץ לימון מחצי לימון טרי (לא חובה)-להוסיף לפני הכניסה לתנור.
מים רותחים- בערך 3 כוסות. תלוי בגודל ועומק הסיר. הסבר בהוראות הכנה.
הכנה:
לצרוב את הבשר מכל הכיוונים, לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס. להוציא את הבשר מחוץ לסיר.
באותו הסיר לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את הפטריות ולטגן קלות. להוסיף שום ואת המנגולד והסלרי. לתבל ולערבב.
להחזיר את קוביות הבשר לסיר.
להוסיף מים חמים שיגיעו לחצי מגובה הבשר. לזלף דבש. ניתן להניח מעל הכל 3-4 ענפי טימין טרי.
לבשל הכל יחד למשך חצי שעה.
לכסות את הסיר עם נייר אפיה רטוב ומעל גם נייר כסף. להכניס לתנור בחום 170 מעלות למשך כ 3 שעות. להשחמה סופית להסיר כיסוי ולהמשיך אפיה לעוד 10 דקות בחום 200 מעלות.
להגיש לצד אורז לבן ולזלול בהנאה.
מתכון אונטריב בתנור עם פטריות ומנגולד
בהצלחה ובתיאבון, אתי.