אגרול

אגרול במילוי ירקות מוקפצים טבול בצ'ילי מתוק זה החיים. איזה טעים זה אוכל מטוגן,נכון?

אני הכנתי עם עלי סיגר, אפשר להכין מדפי אגרול. המילוי הוא אותו מילוי. יש כאלה שמכינים גם בתוספת בשר לירקות או תוספת של איטריות. אני הלכתי על אגרול מירקות בלבד שלטעמי הכי מוצלח.

אז כן אפשר להכין אפוי בתנור, כן אפשר להמיר את דפי הסיגר לדפי פילו (בגירסת התנור).

כדי לראות את הסירטון להכנת האגרול ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

אגרול/ קראנצ'ית:

מה צריך?
חבילת דפי סיגר או דפי אגרול

למילוי:
3/4 כוס גזר חתוך לגפרורים- 2 גזרים
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
חצי חבילת נבטים (נבטי אלפלפא,אפשר גם אחרים)
4 כפות שמן
4 כפות סויה
כפית סוכר
טיפונת מלח
כפית פלפל שחור גרוס

לטיגון:
1/2 ליטר שמן בסיר קטן

לטבילה:
צ'ילי מתוק
או
רוטב חמוץ מתוק

להדבקת עלי הסיגר:
מים
קמח

הכנה:
לשים שמן במחבת ,לטגן קלות בצל חתוך לרצועות עד שקיפות,להוסיף גזר חתוך לגפרורים, כרוב חתוך לרצועות דקות ונבטים.להקפיץ יחד. להוסיף סויה ותבלינים ולערבב. להעביר לקערה או קופסא ולקרר.
הקפצה קלה בלבד,שהירקות לא יהפכו לסמרטוטים.

הכנת האגרול:
אפשר להשתמש בעלה סיגר שלם ולמלא ולגלגל או להכין אגרולים קטנים יותר ולחתוך את עלה הסיגר לחצי ולמלא כל חצי ולגלגל.

איך מגלגלים? שמים מילוי בקצה, סוגרים מצד ימין וסוגרים מצד שמאל ואז מגלגלים מהחלק של המילוי כלפי חוץ.בין כל קיפול "מדביקים" עם דבק של קמח ומים.(יש סרטון המחשה אצלי באינסטגרם,כנסו לראות,כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

הכנת ה"דבק":
לערבב מים וקמח, בערך 3 כפות קמח עם מים, כל פעם להוסיף קצת מים עד שנהיה מרקם של טחינה סמיכה. אין מידה מדויקת של המים והקמח, פשוט תערבבו עד קבלת המרקם שכתבתי.

להכין ככה את כל האגרולים. ניתן בשלב הזה להקפיא את כל האגרולים הממולאים למקרה ותרצו אותם למועד אחר.

לטגן בשמן עמוק משני הצדדים. להעביר לרשת או נייר סופג ולזלול כשזה חם ופריך.
מומלץ לטבול בצ'ילי מתוק או חריף או רוטב חמוץ מתוק.

מתכון אגרול
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
אגרול
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *