מאפה פילו מתוק כנאפה סטייל

מאפה פילו מתוק כנאפה סטייל מיוחד ומעניין, עדין בטעם ובמתיקות מעודנת. נראה מדהים והטעם,אמאאאא כמה שטעים.. ואל תשאלו איזה קראנץ יש בכל ביס, ממש מתפצפץ בפה..

את המאפה הכנתי יחד עם מיתר חומסקי כשיתוף פעולה לחג שבועות, מלבד זה שחומסקי היא חברה, היא גם מנחת סדנאות אפיה ובעלת בלוג HOMSKY  https://www.homsky.co.il/ נפגשנו לנו כבר כמה פעמים ובפעם האחרונה החלטנו שחייב לעשות משהו יחד.. ואז עלה הרעיון להכין כנאפה שהוא לא כנאפה , נשמע מוזר נכון? אבל אם כבר יש לנו רעיון יצירתי נלך איתו עד הסוף.. לא ככה?

אז לקחתי איתי את ליאן הקטנה שלי,בת השנה וחצי ונסענו למיתר להכין מאפים טעימים לחג.. בין ליאן לבין מיתר,לבין הכנות לבין טעימות, יצא מאפה פצצה, אחד כזה שעושה רושם..גם במראה וגם בטעם.. וכמובן שנתנו לו טוויסט עם פרי מבפנים כדי שיהיה עוד יותר מעניין.. מה אני אגיד לכם? זללתי 2 בלי למצמץ.. חכו למאפה השני שהכנו,הוא יהיה מאפה מלוח, אפרסם אותו בהמשך..יש למה לחכות.

בקיצור, היה ממש כייף אצל חומסקי, טעים, מצחיק ובהחלט לא הפעם האחרונה.. 🙂

אגב, המאפה ממש קל להכנה,מהיר ופשוט, אז אם לרגע הרגיש לכם שהוא מסובך אז ממש לא, כל אחד יכול להכין.. וכדאי להכין 🙂

עם משמשים

 

מאפה פילו מתוק כנאפה סטייל/ אתי ומיתר:

מצרכים:
חצי חבילת עלי פילו
50-70 גרם חמאה מומסת לשימון הדפים

למילוי גבינה:
300 גרם מוצרלה
250 גרם ריקוטה

כ 250 גרם דובדבנים אדומים
או 6 משמשים חתוכים לפרוסות (קחו בחשבון שמשמשים נוטים להיות חמוצים ולכן יש לקחת זאת בחשבון)

לסירופ תפוזים:
100 גרם סוכר
100 גרם מים
50 גרם מיץ תפוזים
גרידת תפוז
חצי כפית מחית וניל

לקישוט:
פיסטוקים קצוצים

בתהליך, אחרי שכבת פילו, גבינות, פירות ומעל פילו
מיד שיצאו מהתנור

הכנה:
להפשיר עלי פילו לילה קודם במקרר.
הכנת המילוי-
לערבב את הגבינות יחד. את הפירות לחתוך באותו הרגע לפני השימוש.
לסירופ-
לבשל את הסוכר והמים עד המסת הסוכר, להוסיף מיץ תפוזים,מחית וניל וגרידת תפוז ולבשל 2-3 דקות עד שכל המרכיבים מתאחדים, לערבב כל הזמן. להשאיר בצד שיתקרר בחוץ בזמן שהמאפה בתנור.
**להכין את המילוי והסירופ לפני שמתחילים בתהליך ההכנה**.

הרכבת המנה:
אני הכנתי מ 8 רינגים קטנים בקוטר 8 ס"מ.
אז יש צורך לשמן את תוך הרינג על מנת שהחילוץ יהיה קל יותר.
אם אתם מכינים כמוני כמנות אישיות אז את עלה הפילו חלקו ל 4, שימו 2 עלים בתחתית ועלה אחד למעלה. אפשר להכין ככנאפה/מאפה גדול ואז הגודל של העלה משתנה אבל לא התהליך. כך או כך, שימו 2 עלים בתחתית ועלה מלמעלה. את העלים לשמן היטב משני הצדדים וסדרו אותם בצורה מקומטת,לא צריך שיהיו ישרים. ראו תמונה.
את עלי הפילו שאתם לא משתמשים בהם באותו הרגע כסו במגבת על מנת שלא יתייבשו.
בתחתית הרינג סדרו 2 עלי פילו משומנים היטב, שימו מהמילוי ומעל המילוי דובדבנים או משמשים (חתוכים ללא חרצנים) ומעל סגרו עם עלה פילו משומן. כך להכין את השאר.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך כ 20 דקות עד שמשחים מעל. יכול להיות תוספת של כמה דקות בין תנור לתנור. לא להוציא את המאפה לפני שהוא מקבל צבע, אחרת לא תקבלו את הקראנץ הראוי.

שהמאפה יוצא מהתנור, למרוח עליו מעט מהסירופ (לא להציף בסירופ כדי שהעלה הקראנצ'י לא יהפוך למושי) ולפזר פיסטוקים קצוצים.

מתכון מאפה פילו מתוק כנאפה סטייל
בהצלחה ובתיאבון,אתי:)

עם דובדבנים

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה פילו מתוק כנאפה סטייל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *