קציצות זוקיני וגבינות

קציצות זוקיני וגבינות מטורפות, פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.

אני הכנתי את הקציצות האלה בשתי גירסאות, אחת בציפוי פירורי לחם והשניה כפי שהיא בלי ציפוי.  באמת שאי אפשר לבחור מה יותר טעים, כאילו שתי קציצות שונות אבל מדהימות. תנסו חצי עם פירורים וחצי בלי ותגידו לי מה אתם חושבים.

בקיצור, תכינו ותהנו.

אגב, אפשר לאכול אותן חמות וגם קרות. טעים בכל מצב. ואל תשכחו לאכול אותן עם ציזיקי (הוספתי לכם קישור למתכון של הציזיקי שלי בסיום המתכון).

כדי לראות את סירטון הכנת הקציצות (ועוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

בגירסה עם ציפוי פירורי הלחם
בגירסה בלי פירורי הלחם
מבט פנימה של הקציצות עם פירורי הלחם
מבט פנימה לקציצות בלי ציפוי פירורי לחם

קציצות זוקיני וגבינות של קראנצ'ית:

לקציצה:
4 זוקיני גדולים מגורדים
6 כפות קמח/קורנפלור
100 גרם קשקבל מגורד
100 גרם בולגרית או פטה מפוררים
1 בצל סגול או לבן קצוצים קוביות קטנטנות
חופן בצל ירוק חתוך לעיגולים דקים מאוד וקטנים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 ביצה
חופן שמיר קצוץ דק
מעט מלח
מעט פלפל שחור
לערבב הכל יחד.

ציפוי:

פירורי לחם זהובים ודקים.

הכנה:
לשטוף את הזוקיני, להוריד קצוות ולגרד אותו עם הקליפה, לאחר הגירוד לסחוט היטב מנוזלים.
את הבצל הלבן/סגול, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשמיר לקצוץ דק דק.
לערבב את כל רכיבי הקציצה יחד. העיסה יוצאת רכה מאוד ודביקה וזה מושלם. היא לא מתפוררת בטיגון ולא נדבקת.הכל בסדר.
אחרי שהעיסה מוכנה, יש שתי אפשרויות להכין את הקציצות:
1. כמו שהן,לקחת עם כף מהעיסה ולהוריד עם כף נוספת את התוכן לתוך השמן.
2. לעטוף בפירורי לחם ולטגן. לקחת עם הכף מהעיסה ולזרוק לתוך פירורי הלחם ולעטוף את הקציצה בפירורים וישר לטיגון. או לשמן ידיים ולקחת מהעיסה לתוך היד לעצב צורת עיגול ולהעביר לפירורי לחם לעיטוף מכל הכיוונים.
לא חובה לעטוף בפירורי לחם, זה פשוט נותן מרקם קריספי מבחוץ.

לא משנה איזו גירסה בחרתם, יוצא טעים בכל מצב.לטגן משני הכיוונים וכשמשחים להעביר לצלחת עם נייר סופג. הטיגון יעשה על אש בינונית,לא נמוכה ולא גבוהה.
ניתן לאכול את הקציצות חמות ואפשר גם קרות.
ניתן לאפות בחום 180 מעלות עד הזהבה, להפוך באמצע. לשמן לפני כן את נייר האפיה שעליו מונחות הקציצות וגם את העיסה עצמה.

אל תשכחו לאכול יחד עם ציזיקי, יאמי :).
מתכון לציזיקי : https://crunchit.co.il/סלט-ציזיקי

מתכון קציצות זוקיני וגבינות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

לפני עירבוב

 

עטופה בפירורי לחם לפני טיגון

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות זוקיני וגבינות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *