קוקילידה

קוקילידה ביתית, מורכבת מעוגית שוקולד צ'יפס וגלידה ביתית. שניהם קלים להכנה וביחד השילוב מנצח.

אז נכון שעוגית קוקילידה עשויה במרקם רך יותר וגם לעיס יותר אבל גם עם עוגיות שוקולד צ'יפס הקוקילידה נהדרת לא פחות, אפילו יותר טעימה ואהובה על ילדים.

אז איך בעצם מכינים קוקילידה? קלללל..

מכינים גלידה ביתית ומקפיאים אותה ברינגים עגולים בגודל של הקוקילידה שאתם רוצים ואת עוגיות שוקולד צ'יפס להתאים שיהיו גדולות יותר בחצי ס"מ מקוטר הגלידה.  כדי שתוכלו להכין בעצם סנדביץ שעשוי מקצוות עוגיות ואמצע של גלידה.

אגב, את הקוקילידה הכנתי עם סמדרוש-סמדר שחר שעשינו לנו יום כייף של אפיה:)

אז מתחילים?

תתחילו עם הגלידה שתספיק להתקשות..ואז תכינו את העוגיות ותנו להן קירור טוב.

קוקילידה/אתי משה-חביב :

לגלידה הביתית:

2 שמנת מתוקה

1 פחית חלב מרוכז

להקציף יחד.

אם רוצים אפשר להוסיף בסיום ההקצפה ובתנועות קיפול באופן ידני תוספות שאוהבים (מקופלת/שברי שוקולד/ שברי עוגיות וכו')

לשפוך לרינגים בגודל הרצוי ולהכניס למקפיא.

לעוגיות שוקולד צ'יפס:

200 גרם חמאה רכה (לפרווה מרגרינה או מחמאה)
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)
2 ביצים m או L
2+1/2 כוסות קמח רגיל (350 גרם)
כפית אבקת אפיה
כוס עד 2 כוסות שוקולד צ'יפס מריר (200-400 גרם), תלוי כמה שוקולד צ'יפס אתם רוצים.

הכנה:
במיקסר לערבל עם וו גיטרה חמאה רכה (לא מומסת! להוציא מהמקרר חצי שעה-שעה לפני השימוש) יחד עם הסוכר עד שהופכת להיות כמו משחה (במהירות בינונית למשך 1-2 דקות), להוסיף ביצה ביצה בהפרש של דקה אחת מהשנייה, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולסיום לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס.
אפשר להכין את העוגיות גם בלי מיקסר, לשים את הכל באופן ידני לפי הסדר שאמורים להכין במיקסר, ללוש עד קבלת בצק.
בגלל שמכינים מהעיסה עוגיה לקוקילידה אז ניקח בצק ונכין אותו בגודל חצי ס"מ יותר מגודל הקוטר של הגלידה שהכנו. לשטח את העוגיה ולא להכניס ככדור כי אנחנו רוצים אותה בגודל ועובי מסויים.
לאקסטרה שוקולד, להוסיף עוד שוקולד צ'יפס גם על העוגיה השטוחה שבתבנית (לפני אפיה).

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , אפייה קצרה של 15-18 דקות. לא לגעת בעוגיות שהן יוצאות מהתנור, הן רכות מאוד. לתת להן מנוחה של 10 דקות ורק אז להוציא מהמגש, הן מתקשות עם הזמן.

הרכבת הקוקילידה:

לאחר שהגלידה קפאה וכן העוגיות קרות לגמרי. מכינים שכבה אחת עוגיה, אמצע גלידה ומעל עוד עוגיה. בעצם הכנו סנדביץ. זהו מוכן ואפשר לנשנש כמה שרוצים:)

מתכון קוקילדה

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
קוקילידה
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *