קוביות גלידת סולרו מנגו ווניל

קוביות גלידת סולרו מנגו ווניל מרעננות וטעימות. תחתית קראנצ'ית, מילוי וניל מתקתק וציפוי מנגו חמוץ מתוק עם נגיעות נענע רעננה, פשוט שילוב מנצח.

עם השנים התחלתי לאהוב פרי בקינוחים וגלידות (זה כנראה קורה שמזדקנים.. חחח.. הטעם משתנה לדברים אחרים ממה שהיינו רגילים בתור ילדים), התחלתי לאהוב טעמים הרבה פחות מתוקים מפעם או כאלה בשילוב חמצמץ מרענן.

הפעם הלכתי על גלידת סולרו, שאותה אני ממש אוהבת, אבל הכנתי את הגלידה כקוביות קטנות כי רציתי גם שתהיה לי תחתית קראנצ'ית בנוסף לשאר המרקמים. כמובן שמהשאריות הכנתי ארטיקים. תכינו באיזו צורה שמתאימה לכם. בעיניי הקוביות נותנות לזה מראה קצת יותר מעניין.

סרטון ההכנה מחכה לכם בדף האינסטגרם שלי.

 

קוביות גלידת סולרו מנגו ווניל /קראנצ'ית:

לתחתית:
70 גרם פייטה
120 גרם שוקולד לבן
30 גרם שמנת מתוקה

למילוי:
1/2 פחית חלב מרוכז – 180 גרם
2 מיכלי שמנת מתוקה- סך הכל 480 גרם
50 גרם שוקולד לבן
10 גרם חמאה
כפית מחית וניל

לציפוי:
300 גרם מנגו טחון
2 כפות דבש
2 כפות מלאות מיץ מלימון טרי
כף אבקת סוכר

הכנה:
תבנית/רינג בגודל 25*10.
אם בחרתם ברינג שימו ניילון נצמד בתחתית ותניחו שקף בדפנות הפנימיות או נייר אפיה (לחילוץ יעיל וקל).
אם בחרתם תבנית, תשתמשו בתבנית קפיצית שיהיה נוח לחילוץ. מומלץ לשים שקף בדפנות הפנימיות.
הכנת התחתית:
להמיס במיקרוגל שוקולד יחד עם שמנת ולערבב עד המסה. להוסיף את הפייטה ולערבב עד שהפייטה עטופים בשוקולד המומס.
להעביר את העיסה לתחתית הרינג/תבנית ולהדק לתחתית. להכניס למקרר או למקפיא בזמן שמכינים את המילוי.
הכנת המילוי:
להמיס יחד שוקולד לבן עם חמאה.
במיקסר להקציף שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ווניל למרקם כמו יוגורט, לא קשה ולא רך מידיי. להוסיף את השוקולד המומס ולחבר בין התערובות.
להעביר את תוכן המילוי על תחתית הפייטה ולהעביר את התבנית למקפיא ל 10 שעות לפחות לפני ששמים את הציפוי.
הכנת הציפוי:
לטחון הכל יחד במעבד מזון. לשפוך את הציפוי על המילוי הקפוא. ניתן לקשט עם עלי נענע.
להעביר למקפיא להקפאה מלאה.
לאחר שהכל קפא היטב, להוציא ולחתוך למלבנים או קוביות. חיתוך עם סכין חדה וקשיחה במיוחד.

לזלול בהנאה.

מתכון קוביות גלידת סולרו מנגו ווניל
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
שם המתכון
קוביות גלידת סולרו מנגו ווניל
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *