קובה צהובה

קובה צהובה היא הקובה עם המרק הכי קל ופשוט להכנה מכל שלל הקובות שיש.

אצלי בבית אנחנו מחולקים לגבי הקובות, חלק אוהבים את הקובה הצהובה וחלק אוהבים את הקובה חמוסטה (אני מאלה שאוהבים את הקובה חמוסטה 🙂 , הקובה הצהובה לעומת שאר הקובות היא הקלה מבין כולן, עם הכי פחות עבודה כי אין בה אפילו ירקות במרק.

הקובה הצהובה לעומת שאר הקובות היא לא בטעם דומיננטי של ירק כלשהו, היא לא מתוקה ולא חמוצה כמו קובות אחרות. היא מלוחה ופשוטה, כך שגם ילדים אוהבים אותה מאוד ומתחברים אליה בקלות בגלל הטעמים העדינים שבה לעומת קובות אחרות שהן עם מרקים בטעמים חזקים.

את הקובה (ללא המרק ולפני הכנסתו למרק) ניתן להקפיא. כך אני עושה, מכינה כמות של קובה ומקפיאה וכאשר אני רוצה להכין קובה בספונטניות או ביום לחוץ, אז מה שנשאר זה רק להכין את המרק ולזרוק את הקובה הקפוא ישירות למרק (אפילו לא מפשירה), ככה תקבלו קובה בקלי קלות.

מתחילים?

הכנתם? אהבתם? תרשמו ותגיבו לי כאן למטה במתכון. צילמתם? שלחו לי תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק, מחכה לכם ❤

קובה צהובה/אתי משה-חביב:

לבצק-
3 כוסות סולת
כוס ורבע מים פושרים-בערך
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
טיפונת פלפל שחור/לבן

למילוי-
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
3 כפות מלאות פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה כמון (מי שאוהב בהרט ישים תבלין בהרט לקובה במקום כמון)
כפית כורכום
5-6 כפות שמן קנולה

הכנה:
הכנת הבצק-
לשים את הסולת בקערה, להוסיף שמן ותבלינים וללוש עם היד עד שכל הגרגירים מכוסים שמן. להוסיף מים בהדרגה וללוש כל הזמן – לא לשפוך את כל המים ככמות אחת, להוסיף כל פעם קצת עד לקבלת בצק רך וגמיש. לעיתים יש צורך בעוד מים ולעיתים יש צורך בפחות מים. צריך להרגיש שהבצק רך ונוח למגע, לא קשה מידיי ולא דביק מידיי.
שמוכן, לכסות בניילון (שהניילון יגע בבצק עצמו למניעת קרום יבש) ולהניח בצד למנוחה ל 15 דקות.

הכנת המילוי-
לטגן בצל עד הזהבה קלה בלבד, להוסיף את השום ולערבב, ממש ל 10 שניות. להוסיף את הבשר ולפורר אותו עם מזלג תוך כדי ערבוב עד שמחליף את הצבע שלו. להוסיף תבלינים ואת הפטרוזיליה. לערבב היטב ולהניח בצק להתקררות.

הרכבת המנה:
להתחיל עם הכנת המילוי כדי שיספיק להתקרר. לאחר הכנת המילוי להכין את הבצק וגם אותו להניח בצד להתגבשות.
איך מכינים את הקובה? לקחת חתיכת בצק, לפתוח אותה כמו פיתה (לעיגול שטוח) ולשים במרכז הבצק קצת מהמילוי, לסגור את הקצוות של עיגול הבצק (הבצק שמסביב למילוי כלפי פנים) להכין כדור ולגלגל. ככה להכין את כל הקובה.

להניח את הקובה המוכנים על נייר אפייה או מגש, לא אחד מעל השני. ניתן להקפיא כמובן מה שלא תשתמשו באותו הרגע.

למרק הצהוב:
1 בצל גדול מאוד
ענף סלרי/כרפס עלים+ גבעול
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כורכום
כף מרק עוף
מים רותחים

הכנת המרק: הרוטב הצהוב הוא הכי קל ופשוט שיש, מטגנים בצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז להוסיף את המים הרותחים (לפחות עד גובה חצי סיר), להוסיף את הסלרי/כרפס ולערבב. לבשל 2 דקות ולהכניס את הקובות. לסגור מכסה ולבשל 20 דקות בערך, שבצק הקובה מתרכך מעט. זה הכל. טעים וקל.

מתכון קובה צהובה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קובה צהובה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

6 thoughts on “קובה צהובה

  1. אנחנו מכינים קובה צהובה יותר בקיץ היא קלילה יותר המרק הוא מרק עוף צח וטעים העופות והבצל הקוץ בפנים נותנים את הטעם….המילוי בשר בקר או חזה עוף קצוץ עם בצל שהיגרנו וסחטנו את הנוזלים מלח ופלפל ללא טיגון.תודה

  2. זאת בדיוק הקובה האהובה מהבית של אמא שלי.אצלנו היתה במילוי חזה וקורקבנים. היו כמובן גם הסוגים האחרים אבל את זאת אכלנו בשישי בצהריים ואל זאת אנחנו מתגעגעים תמיד. מה שתמיד מפתיע אותי הוא שהיא לא מוכרת כלל. אין אותה בשום מסעדת קובה ואף אחד לא שמע עליה. כבר התחלתי לחשוב שהיא המצאה של המשפחה שלנו…
    וחבל.כי היא כל כך מתאימה לילדים (ומבוגרים :))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *