פשטידת פסטה עם גבינות,בצל ופטריות

פשטידת פסטה עם גבינות, בצל ופטריות מקפיצה את הפסטה הרגילה והמשעממת של היומיום, והופכת אותה לארוחה משודרגת וחגיגית.

אל תגלו אבל זה פשוט מאוד וקל להכנה, זה רק נראה מסובך 🙂 כל מה שצריך זה לקחת את הפסטה המבושלת שהכנתם (ללא רוטב) ולהוסיף לה גבינות אהובות, קצת תיבול, בצל מטוגן ופטריות כמובן לטעם נהדר. לערבב הכל וזה הכל 🙂

דרך נהדרת להפוך את הארוחה למעניינת, את הפסטה למשודרגת ואת הגישה למרעננת.. מנה שמתאימה לחג שבועות, לארוחה חלבית, ארוחת ערב או סתם ככה להתפנק.

להגיש לצד סלט ירקות טרי ורענן.

פשטידת פסטה עם גבינות,בצל ופטריות / אתי משה-חביב:

חבילת פסטה-500 גרם

1 בצל בינוני קצוץ (אני השתמשתי בבצל סגול, ניתן גם לבן)
חצי חבילה בצל ירוק קצוץ (בערך 6-8 ענפים)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת נעם של טרה
100 גרם בולגרית או צפתית מעודנת מפוררת
4 ביצים M
סלסלת פטריות טריות חתוכות
2 שמנת מתוקה לבישול של טרה (500 גרם סך הכל), אפשר גם שמנת מתוקה רגילה
50 גרם חמאה
תיבול: כפית תבלין עשבי תיבול ,מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, טיפת אגוז מוסקט, כף שטוחה אבקת שום.

50 גרם פרמז'ן מגורד לקישוט מעל (לא חובה!)

הכנה:
לבשל את הפסטה חצי בישול.
בזמן שהפסטה מתבשלת לטגן את הבצל הלבן/סגול עד קבלת צבע,להוסיף את הבצל הירוק לטיגון קל ולסיום את הפטריות עד שיגירו את הנוזלים. לתבל במלח,פלפל, אבקת שום, עשבי תיבול ואגוז מוסקט.
בקערה גדולה לשים את הביצים ,הגבינות והשמנת ולערבב.
להעביר את תוכן הבצל והפטריות המטוגנות לתערובת הגבינות ולערבב היטב עד איחוד החומרים.

הרכבת המנה:
בקערה/תבנית שאופים בה חותכים לתחתית 25 גרם חמאה לקוביות. מעל החמאה לשים את הפסטה ועל הפסטה את התערובת של הגבינות,הפטריות והבצל. לערבב.
לפני הכניסה לתנור לשים מעל התערובת המוכנה והמעורבבת בתבנית האפיה עוד 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
להכניס לתנור בחום 180 מעלות למשך 45-60 דקות (תלוי בתנור).
חשוב- לא לחתוך את הפשטידה שהיא חמה. יש צורך לחכות 15-20 דקות מאז שיוצאת מהתנור ועד חיתוך,על מנת שתיחתך כ"קוביה" שלמה למנה ולא תתפרק.

מתכון לפשטידת פסטה עם גבינות, בצל ופטריות.
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
פשטידת פסטה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *