פאי פקאן, טחינה ומייפל

פאי פקאן, טחינה ומייפל.. שילוב מושלם שאין כמותו. הפאי הכי טוב שאכלתי בזמן האחרון. פשוט מושלם!

את הפאי החלטתי להכין עם טחינה במילוי ולא עם ביצים כפי שרואים ברוב מתכוני פאי שכאלה. ידעתי ששילוב של פאי פריך עם פקאן ומייפל יכול להיות נפלא עם טעם של טחינה נפלאה. בנוסף החלטתי לזגג את הפאי במייפל שנתן טעם מדהים לפקאן שמעל..ממש טעם של פקאן מסוכר.

בקיצור, טעם גן עדן. ממש פאי מושלם.

ממליצה להכין בחום ואהבה.

יכול להתאים בגרסה החלבית ויכול להתאים בגרסת הפרווה (יש במתכון תחליפים למה שצריך). יכולה לומר שהטעם הפרווה לא נופל כלל מהטעם החלבי ויוצא מושלם באותה מידה.

מתאים לאירוח אצלכם בבית וכן לקחת איתכם שאתם מתארחים. אין מי שישאר אדיש למראה המדהים של הפאי ועוד יותר יתפעל מהטעם שלו. ממכר ביותר!

קדימה, לכו להכין.. אחר כך כבר תחמיאו לי..ותזכרו מי נתן לכם את המתכון המושלם הזה ?

פאי פקאן,טחינה ומייפל/אתי משה-חביב:

תבנית פאי גודל 24.

לבצק הפאי-
200 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
300 גרם קמח מנופה

למילוי-
50 גרם פקאן
50 גרם אגוזי לוז
50 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה
50 גרם סוכר חום
2 כפות טחינה גולמית
50 גרם שמנת מתוקה/שמנת צמחית

לציפוי-
200 גרם פקאן שלם טבעי, לא קלוי

לשפוך על העוגה החמה, מיד שיוצאת מהתנור רבע עד חצי כוס מייפל (לטעמכם).

הכנה:
הכנת הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה או במג'ימיקס להכניס קוביות חמאה ואבקת סוכר. לערבב עד קבלת מרקם משחתי. להוסיף את החלמונים עד הטמעה ולסיום את הקמח המנופה לאיחוד בלבד. יוצאת עיסה פירורית ושומנית.
להוציא את הפירורים עם הידיים מהמיקסר על השיש ולאסוף הכל לכדור בצק.לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לשעה לפחות.
לפתוח את הבצק על משטח מעט מקומח או בין שני ניירות אפייה ולסדר אותו בתוך התבנית ובשוליים של התבנית. לחורר עם מזלג ולהכניס למקפיא.
חשוב שהבצק יהיה קר!!
להקפיא עד שכל הבצק קפוא מכל הכיוונים, בערך שעה.
לאחר שהבצק קר מאוד מאוד להכניס את הפאי לתנור שחומם מראש (חשוב שהתנור יהיה חם ומוכן לאפייה), ל 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שמשחים ממש מעט. כביכול לתת חצי אפייה.
להוציא ולצנן מעט.

הכנת המילוי-
לטחון הכל יחד במעבד מזון למרקם משחתי.
להתחיל בטחינת הפקאן, הלוז והסוכר למרקם פירורי ושומני ואז להוסיף את החמאה, הטחינה והשמנת. ולהמשיך לטחון למרקם משחתי.

הרכבת המנה-
להוציא את הבצק המוכן בתבנית מהמקפיא, לאפות חצי אפיה (יש הסבר בהכנת הבצק) שמתקרר מעט לשים עליו את המילוי ועל המילוי לסדר את הפקאנים השלמים. (לא חובה לסדר את הפקאנים בצורה מסודרת, ניתן לפזר את הפקאנים גם בצורה פראית.לשיקולכם).
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 30-25 דקות (לשים לב אחרי 20 דקות לצבע ולפי זה תראו מתי בדיוק להוציא).
שהעוגה יוצאת חמה לשפוך עליה מיד רבע עד חצי כוס מייפל. לזיגוג.

לצנן לפחות לשעתיים לפני שחותכים את הפאי.
ניתן להגיש לצד גלידת וניל.

מתכון פאי פקאן, טחינה ומייפל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פאי פקאן טחינה ומייפל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

4 thoughts on “פאי פקאן, טחינה ומייפל

  1. מהמילוי יוצא ממש מעט, זה אמור להיות ככה?
    פעם ראשונה שאני מכינה פאי פאקן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *