עוגת תפוחים ותמרים עם קרמבל / כרמית דהאן

עוגת תפוחים ותמרים עם קרמבל/כרמית דהאן

העוגה פרווה מתאימה לשתי תבניות איינגליש קייק

* מידת הכוס מתייחסת לכוס מידה אונברסלית

מחממים תנור ל180 מעלות

מצרכים
5 תפוחים נקיים מהליבה חתוכים לקוביות קטנות
6 תמרים יבשים נקיים מהגרעין חתוכים לחתיכות קטנות
4 כפות סוכר
כף גדושה מייפל
2 כפות סילאן גדושות
כפית קינמון
מניחים הכל בסיר ומבשלים על הגז כעשרים דקות עד לריכוך התפוחים
מסננים מהנוזלים ומצננים
שומרים את הנוזלים אנחנו נשתמש בהם

לעוגה
4 ביצים שלמות בגודל L
כוס סוכר
כוס שמן
כוס קרם קוקוס
22 וחצי כוסות קמח תופח

לקרמבל
100 גרם מחמאה
4 כפות סוכר
חצי שקית סוכר וניל
חצי כפית קינמון
כוס ורבע קמח

בקערת המיקסר שמים את הביצים והסוכר
מקציפים בין שמונה לעשר דקות עד קבלת מרקם מוס מנמיכים את מהירות המיקסר
מוסיפים את השמן לאט לאט בזרזיף דק
מוסיפים את הקרם קוקוס
מוסיפים את הקמח בהדרגה
מפסיקים את פעולת המיקסר
מוסיפים לתערובת את התפוחים שסיננו ומקפלים עם מרית לתוך התערובת בזהירות

מוזגים את התערובת לשתי תבניות אינגלייש קייק משומנות ומכניסים לתנור
בנתיים מכינים את הקרמבל

במעבד מזון מכניסים את המחמאה כשהיא חתוכה לקוביות מוסיפים את הסוכר הקינמון והקמח מעבדים בפולסים עד שמקבלים פירורים

כשהעוגה מזהיבה מעט אבל עדיין רוטטת מוציאים את התבניות מהתנור ומפזרים מכל את הקמבל בשלב הזה אפשר גם להוסיף מעט אגוזים קצוצים
מחזירים לתנור ואופים עד שקיסם שאנחנו מכניסים יוצא נקי

מצננים את העוגה ויוצקים מעל כל עוגה מעט מהנוזלים של התפוחים ששמרנו בצד

בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת תפוחים ותמרים עם קרמבל
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *