עוגת שכבות פריך ומשמשים


עוגת שכבות פריך ומשמשים, עוגה נוסטלגית וטעימה. בטעם מתקתק וחמצמץ..שילוב נפלא בין השניים. כל ביס מרגישים מעט מהמתיקות של הבצק והקצף חלבונים ומעט מהחמיצות של ריבת המשמשים והמשמשים הטריים.

עוגה קלה להכנה, אמנם נעשית בשלבים, אך לא מסובכת כלל!

הבצק הפריך בטעם מושלם, נמס ונימוח בפה. הריבה חמצמצה והקצף חלבונים כמו ענן רך שעוטף הכל באהבה. כל ביס שילוב מושלם.

פעלו לפי ההוראות וגם לכם תצא עוגה מושלמת כזאת.

עונת המשמשים קצרה ולכן כדאי לנצל את הזמן הנכון להכין את העוגה הנכונה.

ממליצה בחום 🙂

עוגת שכבות פריך ומשמשים

עוגת שכבות פריך ומשמשים / אתי משה-חביב:

מה צריך?
בצק פריך,
ריבת משמשים
6 משמשים (לחצות ל 12 חצאים)
קצף חלבונים.

לבצק הפריך-
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
180 גרם שמנת מתוקה (כמעט כוס, פחות 2 כפות)
300 גרם קמח ( 2 כוסות מלאות + 2 כפות גדושות)

הכנה-
במיקסר עם וו גיטרה להקציף חמאה, סוכר וסוכר וניל. להקציף עד קבלת מרקם משחתי. להוסיף את החלמונים עד הטמעה ואז את השמנת. לסיום את הקמח לאיחוד בלבד.


סידור הבצק הפריך על התבנית
מריחת הריבה על הבצק
סידור המשמשים הטריים על הריבה

לקצף חלבונים-
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר פחות כף
להקציף לקצף יציב.

הרכבת העוגה:
לסדר את הבצק במגש ולחורר עם מזלג, להכניס להקפאה של 20 דקות. להוציא מהמקפיא ולמרוח על הבצק שבתבנית ריבת משמשים ולסדר 6 משמשים טריים חצויים על הריבה.
להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקות (פלוס מינוס, תסתכלו לפני שמוציאים).
לאחר 35 דקות לשים את קצף החלבונים על העוגה המוכנה ולהחזיר לאפייה קלה של 5-6 דקות עד השחמה ממש בהירה של הקצף.

מתכון לעוגת שכבות פריך ומשמשים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

עוגת שכבות פריך ומשמשים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שכבות פריך ומשמשים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *