עוגת גבינה קרה מושלמת

עוגת גבינה קרה מושלמת היא האהובה עליי והממכרת ביותר שיכולה להיות. כאחת שאוהבת טעמי וניל היא בעיניי המושלמת ביותר שיכולה להיות, אני קוראת לה "העוגה הכי יפה בגן".. כי היא באמת הכי יפה-גם חיצונית וגם פנימית. מלכת עוגות הגבינה.

מתאימה במיוחד לשבועות כעוגה המרכזית, המרשימה והחגיגית שלוקחת את ההצגה 🙂

עוגה בטעמי וניל עם חלב מרוכז, חמאה, שמנת, פודינג, גבינה, חלב.. מה עוד צריך שיש את כל האושר בעוגה אחת? 😉

***בפסח להמיר את הביסקוויטים הטחונים בעוגיות יין כשרות לפסח טחונות***

עוגת גבינה קרה מושלמת /אתי משה-חביב:

לבסיס-
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
3 כפות חלב מרוכז
לטחון את הביסקוויטים דק, לשפוך על הביסקוויטים את החמאה המומסת וללוש עם הידיים עד שכל הביסקוויטים עטופים בחמאה.
להדק את הביסקוויטים עם החמאה לתבנית (תבנית 24 או 26), לשפוך בזיגזג את החלב המרוכז על התערובת המהודקת שבתחתית.
להכניס בינתיים למקרר/למקפיא עד שהמלית מוכנה.

עוגת גבינה קרה מושלמת
עוגת גבינה קרה מושלמת
עוגת גבינה קרה מושלמת

למלית-
2.5 שמנת מתוקה (625 מ"ל)
2 אינסטנט פודינג וניל
1.5 כוסות חלב (מידת כוס שתיה קרה חד פעמית)
750 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
1 פחית חלב מרוכז (פחות 3 כפות שהולכות לבסיס)
חצי שקית ג'לטין (6-7 גרם)+ 1/4 כוס חלב להמסת הג'לטין

הכנה-

להתחיל עם הג'לטין- לשים בצלוחית את הג'לטין עם החלב ולערבב. לשים בצד.
בינתיים מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וחלב לקצף יציב ועמיד.
להוסיף באופן ידני ובתנועות קיפול את הגבינה הלבנה עד להטמעה מלאה, לאחר מכן להכניס את החלב המרוכז ולהמשיך בקיפול עד איחוד החומרים.
לסיום- לחמם במיקרוגל את צלוחית הג'לטין עם החלב למשך 10-15 שניות. לערבב היטב עד שאין גושים והתערובת הופכת לנוזל חלק.
להעביר את נוזל הג'לטין אל תערובת העוגה בקיפול עד שהכל הופך למלית חלקה ואחידה.
להעביר את המלית על הבסיס וליישר.
(אפשר להכין עוגה קטנה יותר ומהשאריות להכין קינוחי כוסות- כמו שאני עשיתי).

לקישוט-
100 גרם ביסקוויטים מפוררים
75 גרם חמאה מומסת
70 גרם פקאן מסוכר קצוץ

עוגת גבינה קרה מושלמת
עוגת גבינה קרה מושלמת

הכנה-
להמיס חמאה ולערבב עם הביסקוויטים עד שכולם עטופים בחמאה.
לפזר את הביסקוויטים בחמאה על העוגה במרכזה בעיקר.
בשוליים של העוגה לפזר סביב את הפקאן המסוכר.
* ניתן לשים פקאנים גם בתוך העוגה עצמה- יוצא מדהים!

עוגת גבינה קרה מושלמת
עוגת גבינה קרה מושלמת

חשוב- להשאיר במקרר לפחות 8 שעות לפני חיתוך ראשוני. עדיף אפילו יותר. אגב, ככל שהעוגה יותר זמן במקרר הטעם שלה רק משתבח (ניתן להשאיר במקרר עד שבועיים).

מתכון לעוגת גבינה קרה מושלמת.
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה קרה מושלמת
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)

6 thoughts on “עוגת גבינה קרה מושלמת

  1. אחרי יום במקרר העוגה עדיין לא התייצבה… באתי לפתוח אותה ואם הייתי מוציאה את השקף הכל היה נוזל…

    1. מצטערת לשמוע.פעם ראשונה שאני שומעת שזה קורה. יכול להיות שההקצפה לא היתה יציבה מספיק ו/או השימוש בג'לטין לא היה נכון.
      אשמח לעזור לך בפרטי-שלחי לי הודעה בפייסבוק או באינסטגרם ואלווה אותך בזמן ההכנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *