סלט ציזיקי

סלט ציזיקי שלי, שאנחנו כל כך אוהבים בבית.. סלט בשתי דקות הכנה בלבד! כל אחד יכול להכין את הסלט הזה (גם ילדים) והוא תמיד קוצר מחמאות מטורפות ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו. שאתם מארחים לארוחה חלבית, הוסיפו את הסלט הזה לתפריט שלכם ותראו כמה תגובות חיוביות תקבלו.. 🙂

מורכב ממלפפונים וגבינות ומתובל היטב. מתאים לצד מאפים/ חביתה/ קציצות ירק/ לביבות/ ביצים/ קרקרים/ כארוחה בפני עצמה ועוד.

כל אחד מכין ציזיקי באופן קצת שונה, זה הציזיקי שלי שבנוי מגבינות שבבית.. כל פעם שנשארות לי מלא גבינות במקרר הן הופכות לסלט ציזיקי או לפשטידה 😉  העדיפות אצלנו תמיד לציזיקי טוב וממכר.

שימו לב שאת הציזיקי תכינו לפי הטעם שלכם, יש כאלה שאוהבים יותר שום ויש כאלה שפחות ואפילו כאלה שלא אוהבים בכלל..למרות שאני ממליצה לא לוותר עליו בשום אופן כי הוא לא הכי מורגש שהוא בכמות קטנה אלא נותן טעם טוב ומשדרג את המנה. כמובן שגם שמיר שימו או לא לפי הטעם האישי. תחלקו את הציזיקי ותכינו כמות קטנה לפי המתכון עצמו וחלק לפי מה שחשבתם שתאהבו יותר וכך תוכלו לדעת מה מתאים לכם יותר.

סלט קל, פשוט ומהיר להכנה. מוכנים?

לביבות משודרגות

סלט ציזיקי/אתי משה-חביב:

4-5 מלפפונים ירוקים
1 גביע קוטג' (לא חובה,לא תמיד שמה)
1 גביע גבינה לבנה 5% או גביע אשל  4.5% או גיל 3%
2 גביעי שמנת חמוצה 9% או 15%-גביעים גדולים
2 שיני שום כתושות (אפשר יותר אם אוהבים)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף שמיר קצוץ (לא חובה אם לא אוהבים)

הכנה:
לקצוץ את המלפפונים לקוביות קטנות ולהעביר לקערה גדולה. להכניס את הגבינות, להוסיף שום ותבלינים ולערבב.
זה הכל. מוכן בשתי דקות וטעים בטירוף.
ניתן להגיש כסלט באירוח חלבי, כתוספת באירוח חלבי, מתאים כארוחה בפני עצמה, לצד בורקס/ביצה קשה/חביתה/מאפים ועוד.

*ניתן להכין גם בלי קוטג, אלא רק עם גבינה ושמנת חמוצה.ניתן להכין גם עם יוגורט.

מתכון סלט ציזיקי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט ציזיקי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *