סינייה כרובית בתנור

סינייה כרובית בתנור, מנה מדהימה לכל אוהבי הכרובית והטחינה. הסינייה במקור היא בשרית עם בשר טחון וטחינה, אבל בשנים האחרונות נולדו להן כמה מנות צמחוניות/ טבעוניות של סינייה.

אני הלכתי על הכרובית כי אני מאוד אוהבת כרובית בכל צורה שהיא וטחינה זאת אהבה מילדות, לכן השילוב של השתיים זה שילוב מדוייק ומושלם עבורי ועבור כל אוהבי הכרובית.

את המנה מגישים חמה ישירות מהתנור/טאבון.

מי שלא אוהב טחינה יכול להכין אותה בדיוק אותו הדבר רק בלי הטחינה.

רוצים לראות סרטונים שלי להכנת מתכונים רבים כמו הסינייה הזאת? כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם בלחיצה על הקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סינייה כרובית בתנור /קראנצ'ית:

מה צריך?
1 כרובית בינונית
1/4 כוס שמן זית
טימין טרי
אורגנו טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לטחינה:
1/2 כוס טחינה
מים קרים-כמה שנכנס עד קבלת טחינה לא סמיכה מידיי ולא דלילה מידיי אבל נוטה יותר לדלילה,שיהיה קל לשפוך אותה בקלות על הכרובית.
מלח לפי הטעם
מיץ לימון מחצי לימון טרי

הכנה:
הכנת הטחינה:
לערבב את הטחינה הגולמית עם המים עד למצב הרצוי, לתבל במלח ולימון ולערבב, לטעום ולתקן טעמים.
הכנת הכרובית:
לפרק את הכרובית לפלחים, לבשל עם מי מלח, בישול רק עד רתיחה-בעבוע של המים. לא לרכך מידיי. להוציא ולסנן.
לסדר בתבנית בסדר הבא- חצי מכמות שמן הזית, חצי מכמות הטימין וחצי מכמות האורגנו, מלח ופלפל, לסדר מעל את הכרובית החצי מבושלת, לזלף מעל את יתרת השמן, הטימין והאורגנו, לתבל במלח ופלפל. להכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד השחמה של הכרובית, בערך כ 40 דקות.
כשהכרובית משחימה וזהובה, להוציא את התבנית לשפוך את הטחינה ולסדר מעט שום קונפי (לא חייב שום קונפי) , להכניס לתנור להמשך אפיה של 10-15 דקות.
להוציא, לפזר מעל ירק טרי שאוהבים (פטרוזיליה /טימין/עירית וכיו"ב), מעט פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים (לחריף).. ולזלול.

מתכון סינייה כרובית בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סינייה כרובית בתנור
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *