סופריטו עוף ותפוחי אדמה

סופריטו עוף ותפוחי אדמה , מתכון מספר 2 לסופריטו. הקודם בגירסה פשוטה יותר, זה בגירסה הארוכה והעמוקה יותר.

ב סופריטו הזה פשוט מטגנים כל דבר בנפרד ומשלבים לבישול ארוך וטעים.

מטגנים בנפרד את תפוחי האדמה והבטטה, את הבצל ואת העוף. הטיגון וטעם החריכה נותן טעמים הרבה יותר עמוקים לתבשיל ותפוחי האדמה לא מתפרקים כי הם מטוגנים לפני.

אצלי בבית מאוד אוהבים את המנה הזאת, היא אהובה על ילדים, על מבוגרים וכל מי שמעריך תבשיל טוב.

מזמינה אתכם לנסות ולהתאהב.

הסירטון מחכה לכם אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סופריטו עוף ותפוחי אדמה /אתי משה-חביב:

מצרכים:
6 חתיכות עוף (שוקיים/יריכיים)
4 תפוחי אדמה בינוניים- לקלף ולחתוך לקוביות
1 בטטה בינונית-לקלף ולחתוך לקוביות (לא חייב להוסיף בטטה אם לא אוהבים)
4 שיני שום קלופות וחתוכות לעיגולים + בצל גדול פרוס לרצועות דקות
6-8 כפות שמן קנולה או זית (לשיקולכם)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כמון
כפית מלאה פטרוזיליה יבשה או טריה (לא חובה אם אין)
פפריקה מתוקה לצבע אדום (לפיקנטי אפשר לשים גם פפריקה חריפה)
כורכום לצבע צהוב
(לצבע ביניים אפשר לשלב פפריקה וכורכום יחד)
מים- בערך 2-3 כוסות מים רותחים

הכנה:

להתחיל בטיגון קוביות תפוחי האדמה והבטטה מכל הכיוונים, שיהיו מטוגנות עד קבלת צבע זהוב עמוק, לא לטגן עד רכות. להוציא לצד לצלוחית את תפוחי האדמה והבטטה המטוגנים.

באותו סיר לטגן את העוף בשמן, לטגן משני הצדדים, טיגון להשחמה טובה. להתחיל בטיגון על הצד של העור, להשחים השחמה יפה שיקבל צבע זהוב. להוציא את העוף לצלחת.

באותו סיר שטיגנו את תפוחי האדמה והעוף לטגן בצל להזהבה קלה בלבד,להוסיף את השום, תבלינים, לערבב ואז להניח מעל את העוף, ובסיום מעל הכל לסדר את תפוחי האדמה והבטטה, להכניס גם בין העופות ובצדדים, שלא תהיה ערימה של תפוחי אדמה במרכז. להוסיף מים ולנער את הסיר. לסגור מכסה ולבשל עד רתיחה – כאשר המים מבעבעים ואז להנמיך את האש, לבשל כ 40-60 דקות עד שהעוף רך ומבושל. מידי פעם בבישול "תשקו" את העוף עם המים כדי שיקבל צבע וטעם. ב 5-10 דקות אחרונות לפזר את הפטרוזיליה ולהמשיך לבשל עד שמוכן.

מתכון סופריטו עוף ותפוחי אדמה 
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סופריטו עוף ותפוחי אדמה
תאריך פרסום
זמן הכנה

2 thoughts on “סופריטו עוף ותפוחי אדמה

  1. הכנתי את הסיפריטו ויצא מושלםםם
    ואגב את מסבירה מאד ברור את הכל ואין עליך תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *