מיני פשטידה מרוקאית

מיני פשטידה מרוקאית היא בעצם גירסה קטנה של הפשטידה המרוקאית הגדולה, שגם לה אגב יש מתכון באתר. זה אותו המתכון רק שכאן הפחתתי את כמות הביצים והוספתי בצל כדי להתאים לגירסת קציצות אישיות מטוגנות. זה יוצא קצת אחרת מאשר הפשטידה הגדולה אבל לא פחות טעימה.

כל אחד בשולחן לוקח מיני פשטידה ונהנה מהחלק הכי שווה בפשטידה שהן הקצוות ? בגירסה מיני יש הרבה "קצוות" לכל אחד.. חחח..

פשטידות שמתאימות לכל חג, הן ללא גלוטן ופרווה.

את הגירסה של המיני ראיתי בכל מיני מקומות ברשתות החברתיות והחלטתי לנסות גם, רק שאני הוספתי גם בצל והפחתתי מהביצים על מנת להתאים לגירסה החדשה כי לטעמי זה מחייב שינוי כשזה הופך לגירסה קטנה יותר שמזכירה יותר קציצות מאשר פשטידה.

מוזמנים לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם כדי לראות סרטונים להכנת תבשילים ומאפים: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

מיני פשטידה מרוקאית /קראנצ'ית:

מה צריך?
3 תפוחי אדמה ענקיים מבושלים וקלופים
1 גזר מבושל ללא קליפה
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים m או L
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור (1/2 כפית)
מעט כורכום (כפית שטוחה ומחוקה)
כפית מרק עוף

לטיגון:
שמן קנולה

הכנה:
לקלף ולבשל את תפוחי האדמה היטב, שיהיו ממש רכים, תנעצו בהם מזלג כדי לראות שהם רכים ממש. להוציא מהמים ולמעוך עם מועך פירה או עם מזלג (שהם חמים כדי שלא יהיו גושים). לבשל את הגזר, לקרר ולחתוך לקוביות קטנות מאוד.
לחתוך בצל לקוביות קטנות מאוד.
לקצוץ דק פטרוזיליה טריה.
הרכבת העיסה- למעוך תפוחי אדמה מבושלים למצב של פירה, להוסיף גזר חתוך קוביות דקות, להוסיף את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה והתבלינים. לטעום ולתקן תיבול. לקרר מעט ורק אז להוסיף ביצים ולערבב היטב.
להכין מהעיסה קציצות בידיים משומנות ולטגן בשמן (אין צורך הרבה שמן, כמות שמגיעה לגובה חצי קציצה). לטגן משני הצדדים.
להעביר לנייר סופג ולזלול בהנאה.

מתכון מיני פשטידה מרוקאית
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
מיני פשטידה מרוקאית
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *