כרובית מטוגנת בטמפורה

כרובית מטוגנת בטמפורה, קראנצ'ית ופריכה במיוחד. בלילה בלי ביצים בכלל. מנה טבעונית לגמרי.

כרובית עטופה בבלילת טמפורה שאותה עוטפת שכבת פירורי לחם וכל זה מטוגן ומקבל קריספיות כזאת שלא נתקלתם בה קודם.אתם הולכים להתמכר אל המנה הזאת.

כדי לראות את הסרטון להכנת הכרובית כנסו אליי לאינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

כרובית מטוגנת בטמפורה/ קראנצ'ית:

מה צריך?
לכרובית:
1 כרובית קטנה
מים רותחים
כפית מלח

לטמפורה:
1/2 כוס קמח רגיל
50 גרם קורנפלור – 5 כפות
3 כפות קמח טפיוקה
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית פטרוזיליה מיובשת
מים- כמות עד למרקם סמיך אבל נוח לשימוש.מרגיש מרקם כמו של חומוס.

לציפוי:
פירורי לחם זהובים, בערך כוס וחצי

לטיגון:
שמן קנולה עד לחצי מגובה פרח הכרובית. אפשר גם בשמן עמוק.

הכנה:
לכרובית-
את הכרובית לפרק לפרחים, להעביר לסיר עם מים רותחים ומלח ולבשל עד ריכוך ממש ממש ממש קל, לא להגיע למצב של כרובית רכה מידיי.
לאחר שהכרובית מוכנה, לסנן ולשטוף במים קרים או להעביר למי קרח. לסנן היטב מנוזלים, להשאיר את הכרובית במסננת עד לשימוש. עדיף לקרר את הכרובית לפני הטבילה בטמפורה. אפשרי להכין מראש ולשמור במקרר עד השימוש.
חשוב שפרחי הכרובית יהיו יבשים בעת ציפוי הכרובית.

לטמפורה-
לערבב את כל חומרי הטמפורה ביחד ולערבב עם כף עד למרקם חלק,צמיגי ויחסית סמיך (כמו חומוס).
אם אין קמח טפיוקה אפשר להוסיף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור.
לגבי כמות המים-אין כמות מדוייקת,פשוט להוסיף כל פעם קצת ולהרגיש את המרקם,כמו שמכינים טחינה.

הרכבת המנה:
לטבול כל פרח כרובית מבושל בטמפורה, מהטמפורה להעביר לפירורי לחם ולצפות את כל הכרובית עם הטמפורה בפירורים.
לטגן מכל הכיוונים עד לקבלת צבע זהוב.
להעביר את הכרובית המטוגנת לרשת צינון (כל רשת שיש לכם בבית זה מצויין-של התנור/פיצה/ וכו') ,ככה הכרובית תישאר קראנצ'ית ולא רכה.

לזלול להנאתכם, מומלץ לאכול חם וטרי.
אני אישית אוהבת עם רוטב צ'ילי בצד.

מתכון כרובית מטוגנת בטמפורה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
כרובית מטוגנת בטמפורה
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *