טורטיות או בלינצ'ס במילוי בשר טחון

טורטיות או בלינצ'ס במילוי בשר טחון, מנה מושלמת, טעימה בטירוף. מנה קלה, מהירה ופשוטה להכנה שנראית מעולה, כאילו עבדתם עליה קשה.

מנה שיכולה לשמש כמנת פתיחה בארוחה גדולה, יכולה לשמש כמנה בפני עצמה לצד סלט ירוק ורענן, ניתן לטבול בצ'ילי מתוק-חריף או בטחינה, פשוט נפלא.

את הטורטייה או הבלינצ'ס ניתן לאפות בתנור, להכין הכל אותו הדבר, כולל הטבילה בביצה ובפירורי הלחם, הדבר היחיד שצריך להוסיף זה שימון נייר האפייה לפני שמניחים את הטורטיות/בלינצ'סים המצופים ולסיום לרסס אותן בתרסיס שמן מכל הכיוונים.

הטורטייה/בלינצ'ס במילוי בשר טחון אהובה מאוד על ילדים ובמיוחד על מבוגרים, מנה מאוד קלה להכנה ולכן יכולה לשמש אתכם כמעט בכל פעם שאתם ממהרים או מחפשים ארוחת ביניים או ארוחה קלילה אך משביעה.

את המנה ניתן להכין גם עם עלי בלינצ'ס וגם עם עלי טורטיה. בדיוק אותה פרוצדורה רק שבמקום טורטיה ממלאים בלינצ'ס ולהפך. עם הבלינצ'ס בעיניי זה יותר טעים כי הבצק של הבלינצ'ס הוא רך יותר וקל יותר למילוי.

אל תשכחו שבצק הטורטייה מגיע מוכן במארז ונמצא בכל סופר, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכין את המילוי. כנ"ל לגבי הבצק של הבלינצ'ס שמגיע גם כן מוכן וארוז בכל סופר.

ממליצה לכם בחום, לא תפסיקו להכין אותה 🙂

טורטייה במילוי בשר טחון

טורטיות או בלינצ'ס במילוי בשר טחון /אתי משה-חביב:

 

מה צריך?

1 חבילת טורטיות או 1 חבילת בלינצ'ס

מילוי הטורטיות:
1  בצל גדול קצוץ דק מאוד או 2 בינוניים
1/2   קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פלפל שחור
כפית מלח או לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כפית מלאה כמון

לטגן ולהניח בצד.

בנוסף –

6 כפות שמן

2 קופסאות רסק עגבניות קטנות (כל קופסא 100 גרם)

כף שטוחה סוכר

4 שיני שום גדולות קצוצות

טיפת מלח

טיפת פלפל שחור

אם רוצים חריף או פיקנטי אפשר להוסיף כפית פפריקה חריפה

 

לטבילה לפני טיגון:

צלחת עמוקה עם ביצה טרופה- תתחילו עם 2 ביצים.אם תצטרכו עוד הוסיפו בהמשך.

צלחת שטוחה עם פירורי לחם זהובים

 

טורטייה במילוי בשר טחון

הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר עם מזלג להמשיך לטגן יחד עם הבצל ולפורר ולערבב כל הזמן עד שהבשר משנה את הצבע שלו. להוסיף תבלינים ואת הפטרוזיליה ולערבב. להניח בצד לצינון. בינתיים לשים באותה המחבת (שטיגנו בה את הבשר) 6 כפות שמן, לטגן את הרסק, להוסיף את התבלינים ולערבב, להוסיף את השום לטיגון קל ולערבב. להוסיף את תערובת הבשר המתובל  ששמנו בצד ביחד עם רוטב הרסק החם שבמחבת ולערבב יחד תוך כדי בישול ואיחוד טעמים.

להניח בצד לצינון כדי שיהיה נוח למלא.

הרכבת המנה:

בכל טורטייה או בלינצ'ס למלא מהמלית בצד שקרוב אליכם לגוף (תשאירו מרווח בין הסוף שקרוב אליכם למילוי, לגלגול נוח), לקפל את החלק שקרוב אליכם על המילוי, לסגור את "הכנפיים" שבצדדים- צד ימין עד למרכז וצד שמאל עד למרכז (כמו ספר) ואז לגלגל מהצד שקרוב אלינו כלפי חוץ.

לטבול כל טורטייה או בלינצ'ס מגולגלת בביצה טרופה ואז לטבול בפירורי לחם. לטגן בשמן (לא עמוק!), בגובה רבע מהטורטייה. לטגן משני הכיוונים עד השחמה. שמוכן להעביר לנייר סופג.

להגיש לצד רוטב צ'ילי וסלט ירוק, פשוט שלמות.

 

***נשאר לכם בשר טחון? לא לזרוק! ניתן להקפיא ולהשתמש בפעם הבאה. כמו כן, ניתן להכין רוטב בולונז***

 

מתכון טורטיה או בלינצ'ס במילוי בשר טחון

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

טורטייה במילוי בשר טחון
טורטייה במילוי בשר טחון

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
טורטיות או בלינצ'ס במילוי בשר טחון
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *