חרוסת של סבתא אסתר

ה- חרוסת של סבתא אסתר לפסח,היא החרוסת מספר אחת בעולם! נכון שכל אחד מכין חרוסת אחרת בהתאם למנהג ולעדה שממנה הוא מגיע. אצלי בצד המרוקאי מכינים מתמרים ויין, לעומת זאת בצד הכורדי שלי מכינים עם סילאן ופיצוחים. אני אוהבת ומעדיפה את החרוסת הכורדית של סבתא אסתר ז"ל, זאת החרוסת הכי טעימה בעולם!!! אין יותר טעימה ממנה. כל כך עשירה ומשובחת, כל כך טעימה שאפילו לא צריכים מצה כדי לאכול אותה.. אני אוכלת אותה גם עם כפית בלי תוספת מצה..כי היא פשוט מושלמת!

אחרי שתכינו ותטעמו מהחרוסת הזאת, לא תרצו לאכול ולהכין שום חרוסת אחרת. באחריות. ותזכרו טוב טוב מאיפה קיבלתם את המתכון 😉

אני מכינה אותה כל שנה, לא מוותרת עליה!!

את המתכון לא לקחתי ישירות מסבתא אסתר ז"ל, לצערי לא יצא לי לקחת ממנה מתכונים, עוד לא הבנתי אז את משמעות המטבח ואת הטוב והאהבה שהוא מביא כמו היום.. אבל הצלחתי ללקוט את המתכון בכמה גירסאות מבני המשפחה, לדעתי זה הכי קרוב בטעם ממה שאני זוכרת.

סבתא אהובה שלי, תודה על הזיכרון שהשארת לי 🙂 זה בשבילך ❤

חרוסת של סבתא אסתר מתבשלת

 

חרוסת של סבתא אסתר/אתי משה-חביב:

צנצנת סילאן (900 גרם)
כוס ורבע אגוזי מלך טחונים (125 גרם)
כוס ורבע שקדים טחונים (125 גרם)
חצי כוס שומשום (50 גרם)
כוס ורבע בוטנים קצוצים דק (125 גרם)

הכנה:
לטחון את כל הפיצוחים (לא לאבקה, לטחון בין דק לבינוני כך שישארו חתיכות קטנות ), לקלות את הפיצוחים מעט על מחבת גדולה או סיר ולהוסיף את הסילאן. לבשל על האש את הכל יחד על אש נמוכה עד הסמכה קלה בלבד. לערבב כל הזמן. עניין של שתיים-שלוש דקות.  מי שאוהב יותר דליל יכול לבשל דקה וזהו.

שמוכן, להעביר לצנצנת או צינצנות ולהכניס למקרר או להשאיר בחוץ עד שבוע.
כמובן שאת השאריות שבסיר מלקקים ומתענגים:) לטרוף עם כפית או על מצה.. החרוסת המושלמת שאני הכי אוהבת ולא מוותרת עליה אף שנה.

מתכון חרוסת של סבתא אסתר
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

חרוסת של סבתא אסתר מחולקת לצנצנות חלוקה,כי אין מי שלא מבקש משלוח

 

מתבשלת על הגז
דירוג
recipe image
שם המתכון
חרוסת של סבתא אסתר
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

4 thoughts on “חרוסת של סבתא אסתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *