זיתים מבושלים של אמא

זיתים מבושלים של אמא, תבשיל מדהים שנהוג לאכול אצלנו בבית במיוחד בארוחה מפסקת של יום כיפור. מנהג מרוקאי. לפעמים אנחנו גם אוכלים סתם ככה גם באמצע השנה,ופעם גם היה נהוג לאכול אותם באזכרות.

את המתכון לקחתי מאמא שלי כמובן, הביצוע שלי, אוהבת את התבשיל הזה שאי אפשר לא להכין אותו יותר מפעם בשנה 🙂

הבעיה עם התבשיל הזה זה שנאכלת יחד איתו גם חצי חלה.. חחח… זה כל כך טעים יחד.

שהיינו קטנים אמא שלי היתה מכינה לנו את הזיתים בלחמניות בית והיינו מתענגים על זה. כמובן שבארוחה מפסקת אוכלים את זה עם אורז. באמת שאין חוקים, תאכלו את זה איך שאתם רוצים. אגב, אפשר לאכול את התבשיל הזה גם קר מהמקרר כמו סלט, אפשר חם על אורז, באמת שבכל מצב הוא טעים אחד הטובים.

את תבשיל הזיתים נהוג להכין במקור עם זיתים שבורים ולא משימורים, אבל עם השנים מקצרים תהליכים ועובדים פחות. הכוונה לזיתים טריים ולא משומרים שעוברים תהליך של שטיפה והוצאת חרצנים, שטיפה להוצאת מליחות ומרירות. אבל לא אקח אתכם לשווקים כדי לחפש זיתים ולהעביר אתכם תהליך מייגע וארוך, למזלנו יש קיצורי דרך לא פחות טעימים כמו השימורים.

כמובן שניתן להכין את הזיתים חריפים, להוסיף פלפל חריף יבש או פפריקה חריפה.. לטעמכם.

הכנתם? אהבתם? שלחו לי תמונות או תגובות באינסטגרם או בפייסבוק שלי.

לטרוף עם חלה

זיתים מבושלים של אמא/ אתי משה-חביב:

1קופסת שימורים של זיתים שלמים ללא חרצנים
5 עגבניות טריות רכות מגורדות
1 כף רסק עגבניות
8 כפות שמן קנולה
5 שיני שום קלופות וחצויות לשניים או חתוכות לקוביות גסות
כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה ומחוקה מלח
כף שטוחה מרק עוף
כפית מלאה סוכר

1/4 כוס מים

להרתחת הזיתים:
רבע לימון
כפית כורכום
מים

שלב 1- לבשל את הזיתים עם לימון, מים וכורכום.

הכנה:
לרוקן את המים של השימורים מהזיתים, לשטוף את הזיתים.
להרתיח את הזיתים בסיר עם מים (כמות גדולה של מים) עם כפית כורכום ורבע לימון- לסחוט את הלימון במים ולהשאיר את מה שנשאר מהלימון שירתח יחד עם הזיתים. לאחר רתיחה (שהמים מבעבעים) לסנן את הזיתים במסננת ולשטוף אותם קליל. לזרוק את המים והלימון.

אם עדיין הזיתים בטעם לוואי או חמוצים/מרים מידיי חוזרים על הפעולה של הבישול במים שוב.

בסיר לטגן עם שמן את השום, ממש 5 שניות, להכניס את העגבניות המגורדות לבשל במשך 15 דקות על אש בינונית ומכסה סגור. להוסיף את הרסק, התבלינים והזיתים לבישול של עוד 30 דקות בערך על אש נמוכה (לערבב מידיי פעם).
(הרוטב אמור להיות סמיך, אבל אם רוצים אותו דליל יותר להוסיף רבע כוס מים חמים, לא יותר מזה. את המים להוסיף עם התבלינים) .

מתכון זיתים מבושלים של אמא,
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
זיתים מבושלים של אמא
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

2 thoughts on “זיתים מבושלים של אמא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *