בראוניז אגוזים וקרמל

בראוניז אגוזים וקרמל זה הבראוניז הכי טעים שתטעמו בחייכם, באחריות.. טוב, נו.. אם אתם חובבי אגוזים וקרמל זה ידבר אליכם הרבה יותר.
אני חסידת קרמל ידועה, מאוהבת בטעם קרמל, במיוחד שהוא מלוח ומגיע ביחד עם קינוח מתוק כי אין דבר יותר טעים משילוב של מלוח ומתוק בקינוח אחד.
אגוזים ושוקולד הם גם חיבור מצויין, במיוחד לוז ופקאן. שהם האגוזים האהובים עליי.
בקיצור תקשיבו ותקשיבו טוב, זה ה- בראוניז הכי טעים שהכנתי ואכלתי, השילוב של מלוח ומתוק, קראנץ מול נימוחות, הכל פשוט מושלם.
אז בלי הרבה חפירות, תכינו ותודו לי אחר כך:)
לגירסת הפרווה:
המירו את החמאה למרגרינה או מחמאה
ותרו על הקרמל או להכין עם שמנת צמחית ומחמאה
לגירסה לפסח:
המירו את הקמח לקורנפלור

אחרי אפיה וחיתוך, לפני ציפוי קרמל

בראוניז אגוזים וקרמל/אתי משה-חביב:

לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר 60%
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום כהה דביק – 120 גרם
1/2 כוס סוכר לבן-100גרם
3 ביצים L
כוס קמח רגיל (או שילוב חצי כוסמין חצי לבן, לא תופח) -140 גרם
טיפונת מלח
תוספת:
חופן אגוזי לוז קצוצים גס
חופן אגוזי פקאן קצוצים גס
קרמל:
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
100 גרם שמנת מתוקה (קצת פחות מחצי חבילה)

30 גרם חמאה חתוכה לקוביות

***אם רוצים קרמל מלוח, להוסיף לקרמל בסיום הבישול חצי כפית מלח או שאפשר לפזר מלח גס מעל הקרמל אחרי שמניחים אותו על הבראוניז האפוי***

כל המצרכים לבראוניז

הכנה:
להמיס על בן מארי או במיקרוגל את השוקולד עם החמאה. אם המסתם במיקרוגל עשו זאת בפולסים, כל פעם חצי דקה וערבבו בין פעם לפעם, שימו לב שלא ישרף, חשוב לערבב כל הזמן, לפעמים יש מעט גושים אבל תוך כדי ערבוב זה נמס.
לאחר שהשוקולד נמס עם החמאה, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב, לאחר מכן להוסיף את הביצים (ביצה אחר ביצה ולערבב מהר והיטב בין ביצה לביצה שלא תיווצר חביתה), לסיום הכניסו את הקמח וערבבו קלות. את המלח ניתן להכניס לתוך התערובת וניתן לפזר כמלח גס מעל הבראוניז לפני האפיה.
להעביר את העיסה לתבנית בגודל 20×30 ולפזר מעל את האגוזים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 15-20 דקות. שימו לב לאחר 15 דקות אם הבראוניז מוכן (כאשר יש סדקים והקיסם יוצא לח אבל לא עם נוזל).
לקרר לאחר אפיה. לאחר הקירור לחתוך לקוביות ולזלף מעל קרמל.
הכנת הקרמל:
להמיס בסיר קטן סוכר עד מצב שהוא נמס כולו ומשנה צבע, לא לזוז ממנו, לערבב את הסוכר שנמס כדי שלא ישרף. לחמם שמנת מתוקה במיקרוגל ולהכניס לקרמל שבסיר לאחר שהסוכר נמס (בזהירות, זה קופץ).. לערבב כל הזמן עד שהכל נמס והופך להיות נוזל חלק. לשים לב שלא ישרף. לסיום לכבות את האש ולהכניס את החמאה ולערבב עד המסה מלאה של החמאה. לצנן קלות.
לזלף מעל הבראוניז החתוך.

אפשרות נוספת לעיצוב הבראוניז:
לאפות אותו ללא תוספות. שמתקרר לשפוך מעל קרמל מעורבב עם מיני אגוזים קצוצים.
מתכון בראוניז אגוזים וקרמל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

לפני ציפוי קרמל

מבט מלמעלה
שילוב מושלם
דירוג
recipe image
שם המתכון
בראוניז אגוזים וקרמל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “בראוניז אגוזים וקרמל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *