בייגל'ה גבינות, תרד וכרישה מבצק עלים

בייגל'ה גבינות, תרד וכרישה מבצק עלים, קל להכנה, פשוט וממש ממש טעים.

במקום לקרוא לזה בורקס או להכין בצורת בורקס, הכנתי בצורת בייגל'ה בטעם בורקס:) קצת לגוון, קצת לחדש..

בייגל'ה בלי להכין בצק, בלי לחכות להתפחה, בלי להתעסק עם בצקים, התפחות, לישה או לכלוך כלים.. מפשירים בצק, מכינים בקערה את מצרכי המילוי, פותחים ממלאים ולתנור. קל וטעים.

מתאים לארוחת בראנץ' מפנקת, צהריים קלילה או ערב מושקעת.

ילדים ממש אוהבים את המאפה הזה, אתם גם יכולים למלא בכל מילוי שאתם אוהבים.. בלי בצל, עם בצל, עם כרישה, בלי כרישה, עם תרד, בלי תרד, רק גבינות, עם רוטב פיצה, מילוי תפוחי אדמה ועוד ועוד.. הכל מתאים עם הבצק הזה והכל טעים איתו.

הכנתם? אהבתם? תשלחו לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם. https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

בייגל'ה גבינות, תרד וכרישה מבצק עלים /אתי משה-חביב:

מה צריך?
1 חבילת בצק עלים מופשר
למלית:
2 ענפי כרישה (החלק הלבן בעיקר)
1 גבינת טוב טעם
200 גרם גבינה בולגרית מעודנת
1 חבילת תרד שטוף (השקיות המוכנות במקררים שבסופר)
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום

הכנה:
להפשיר את בצק העלים במקרר. להעביר מהמקפיא למקרר עד הפשרה מלאה. חשוב שהבצק יהיה קר שעובדים איתו.
למילוי: לחתוך את הכרישה /פראסה לחצאי עיגול ולטגן אותה עד הזהבה קלה.
להניח בצד לקירור. ניתן להשתמש גם בבצל אם אין כרישה. ניתן גם לטגן יום-יומיים קודם ולהשאיר במקרר עד השימוש.
לגבי התרד- אפשר להשתמש בתרד קפוא, אפשר בתרד שטוף ונקי מהשקיות בסופר וניתן בטרי. אם השתמשתם בטרי, נקו אותו היטב מחול, שטפו וסננו.
כך או כך, לא חייב לטגן את התרד מראש. אם בחרתם לטגן תעשו את זה אחרי שהכרישה זהובה תכניסו את התרד להקפצה קלה ממש באותה המחבת. גם אותו ניתן לשמור יום יומיים במקרר יחד עם הכרישה.
הכנת המילוי-בקערה לשים את התרד, הכרישה המטוגנת, הגבינות(-למעוך את הגבינות עם מזלג) והתבלינים. לערבב הכל יחד למרקם אחיד.
הרכבת המנה:
לחתוך את בצק העלים לשניים. כל חתיכת בצק לרדד קלות ולחלק ל 3 רצועות.
בכל רצועה להניח מהמילוי בקצה ולגלגל לרולדה. אחרי שגילגלתם תמתחו אותה טיפה בעזרת הידיים כמו שמכינים רצועות של חלה. ממש בעדינות שלא תמעכו את הבצק. בסיום חברו את הקצוות יחד כך שיווצר לכם עיגול מהרולדה שהכנתם (יש סרטון שמור אצלי באינסטגרם) .
חשוב לסגור ולהדק את הרולדה בתפר של סיום הגלגול ובסגירת הקצוות לעיגול.
להניח על נייר אפייה בתבנית התנור.
ככה לעשות גם עם שאר הבצק.
ניתן גם להכין משולשים ולהכין מזה צורת בורקס.
לסיום למרוח ביצה טרופה ולפזר המון שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ 45 דקות, עד שמזהיב.
לחתוך עם סכין משוננת ולזלול.

מתכון בייגל'ה גבינות, תרד וכרישה מבצק עלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:) 

דירוג
recipe image
שם המתכון
בייגל'ה גבינות, תרד וכרישה מבצק עלים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *