שבלולי פילו במילוי גבינות עגלגלים וקריספים, כל כך טעימים. מאפה קל,פשוט ומהיר להכנה.
לפעמים אני מוצאת את עצמי מחפשת מה להכין לארוחת ערב, משהו קליל וזריז, בלי יותר מידיי התחכמויות.. אז חביתות וטוסטים מיצינו ואם כבר יש פילו מופשר במקרר וגבינות יש תמיד בשפע.. אז מה יותר טוב וטעים מפילו במילוי גבינות? פשוט מושלם יחד.
הכנתי תוך 5 דקות את כל השבלולים, הכנסתי לתנור ובזמן שהמאפה בתנור מכינים סלט טוב והנה לכם ארוחה מעולה פלוס פלוס.
כמובן שהשבלולים מתאימים לארוחה חלבית, לחג שבועות, ארוחת ערב, ארוחת בוקר חגיגית ועוד.
תכינו גם אתם, קטן עליכם.. 🙂
הכנתם? שלחו לי תמונות באינסטגרם ותייגו כמובן, מוזמנים לדרג ולהגיב גם בתגובות ?
שבלולי פילו במילוי גבינות/ אתי משה-חביב:
לבצק-
6 דפי פילו מופשרים. אם רוצים יותר קריספי ועבה להשתמש במספר כפול של דפים.
למילוי:
200 גרם צפתית מעודנת 5%
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת מוצרלה
1 ביצה*
טיפת מלח
פלפל שחור
לערבב הכל יחד. *אפשר לוותר על הביצה אם לא אוהבים או לא רוצים לשים.
למריחה על הדפים– שמן או חמאה מומסת.
ציפוי מעל המאפה-לפני הכניסה לתנור- שומשום / קצח / פרג
הכנה:
למלא דפי פילו משומנים ולגלגל לשבלולים.
יוצאים 11 שבלולים קטנים.
צריכים 6 דפי פילו מופשרים, לחתוך אותם ל 2. כל חצי למרוח בשמן, למלא מעט ולגלגל לרולדה. את הרולדה לגלגל לשבלול (בעדינות, השבלול לא צריך להיות מהודק).
ניתן להכין כל שבלול מ2 דפים כפולים ולא רק אחד. זה יוצא יותר קריספי. פשוט שמים 2 דפים משומנים ועליהם מילוי ולגלגל.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 185 מעלות למשך כ 40 דקות,עד השחמה טובה של העלים.
מתכון שבלולי פילו במילוי גבינות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
מרשים ביותר.מעוניינת לקבל מתכונים וחידושים.
תודה רבה 🙂 יש באתר מבחר גדול של מתכונים,מוזמנת להציץ. יש גם אפשרות להכניס מייל לקבלת מתכונים 🙂
היי אתי האם ניתן למלא ולאפות למחרת
לא ממליצה בכלל. כי אז הפילו יהיה רטוב וסמרטוטי ולא יהיה קראנצ'י. ההכנה עצמה מאוד מהירה כך שלא צריכה להיות התארגנות מאוד ארוכה.
מה שכן אפשרי ומומלץ הוא להפשיר את הבצק לילה קודם במקרר.
בהצלחה.
את השבלולים צריך למרוח בביצה לפני האפיה?
אפשר בביצה ואפשר ספריי שמן. עם ביצה זה יצא יותר רך וזהוב עם שמן זה יצא קראנצ'י ופחות זהוב.