לפעמים כבר לא יודעים מה להכין לצהרי שישי או לארוחת ערב.. תמיד זה אותו לופ של מאכלים.. ואני אחת שאוהבת חידושים והפתעות, הסתכלתי מה יש מעניין במקרר וממה אפשר לשלוף ארוחה מעניינת בלי להסתבך יותר מידיי.. מצאתי גבינות כמובן, מנגולד שנעלב שלא התייחסתי אליו ובצק פילאס במקפיא..מה עושים? שבלולים..:)
מתכון שבלולי גבינה ומנגולד. מאפה מבצק פילאס במילוי גבינות ועלי סלק. מתכון קל ופשוט להכנה, מנה מרשימה במיוחד בטעם מצוין וניחוח מושלם. מתאימה לשבועות.
שבלולי גבינה ומנגולד /אתי משה-חביב:
הבצק:
1 חבילת בצק פילאס מופשר.
למילוי-
חבילת עלי מנגולד (עלי סלק) חתוכים לרצועות קטנות (רק העלים), שטופים במים ומלח,לסנן ואז להשרות לדקה בקערה עם מים רותחים מהקומקום, לסחוט מהמים ולהניח בצד.
בקערה נוספת לערבב-
1 גביע גבינה לבנה 5%
1/2 גביע קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
פלפל שחור גרוס
לערבב הכל יחד. להוסיף את המנגולד הסחוט לתערובת הגבינות ולערבב.
לפתוח את הבצק ולחלק אותו ל 3 חלקים שווים. למלא כל חלק של בצק ב 1/3 מילוי ולגלגל כרולדה. לחתוך את הרולדה לרצועות עבות ושוות ככל הניתן. כך לעשות עם כל הבצק והמילוי.
לסדר בתבנית (משומנת בחמאה) בצורה שבה המילוי יהיה כלפי חוץ. לשים על כל שבלול חתיכת חמאה (סך הכל 25 גרם חמאה לכל השבלולים) ולפזר מעט שומשום.
לתנור בחום 180 מעלות עד השחמה (כשעה).
****במידה והחלטתם לא להכין שבלול אלא בורקסים (מאותו מילוי ואותו בצק) משך האפיה מתקצר בהחלט,שימו לב.
מתכון לשבלולי גבינה ומנגולד.
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
הערות:
- מנה נפלאה לחג שבועות
- זמן האפייה שונה בין מאפה שבלולים פתוחים כלפי מעלה וצפופים בתבנית לעומת בורקס סגור ונפרד. השבלולים מצריכים אפיה ארוכה יותר.
- ניתן לוותר על המנגולד אם זה ממש קריטי עבורכם למרות שלא הייתי ממליצה.
- ניתן להחליף את המנגולד בתרד.
עיינתי בכל המתכונים פשוט ניפלא את מסבירה בצורה פשוטה וקלה והתוצאה ניראת ניפלא.לא יודעת מה להכין לשבועות עם כל כך הרבה מתכונים ניפלאים. כל הכבוד וחג שמח
תודה רבה 🙂
תודה על השיתוף. בד"כ אני מכינה שבלולים עגולים. שישיה במספר.
לפי המתכון ששיתפת, כמה שבלולים כאלה צריכים בערך לצאת ? כמה יוצאים מכל שליש בצק ?
אני הכנתי מחבילה שלמה של בצק פילאס שבלולים קטנים ואפיתי אותם יחד בתבנית.
ניתן להכין שבלולים נפרדים (כמו בורקס טורקי גדול) והכמות תהיה שונה. הכל תלוי בגודל ה"שבלול" שהכנת.
קשה לאמות בכמות כי הגודל בהתאם לחיתוך, לתבנית, לגודל שרוצים וכו'.
בהצלחה 🙂