ריבועי שוקולד קוקוס מטריפים, רכים ונמסים בפה. מתכון קל להכנה, אפשר לומר שהעוגה היא חצי בחושה.. תחתית פאדגית ורכה ומעל מרנג קוקוס נמס בפה.
את המאפה אופים יחד, החלק העליון עם התחתון, לא מפרידים או אופים בנפרד.
ריבועי שוקולד קוקוס פרווה, בלי קמח. מתאים לרגישים לגלוטן, מתאים למי שבפסח לא משתמש בתחליפי קמחים כאלה ואחרים וגם למי שמתאימים לו המרכיבים האלה בלי שום סיבה מלבד לאכול משהו טעים ומתוק:)
מתכון מנצח לפסח, גם פרווה וגם בלי קמח, מה שהרבה ביקשו ממני לכבוד החג.
את המתכון וחלק מהצילומים הכנתי עבור עיתון מעריב למדור חג הפסח.
הכנתם? אהבתם? תייגו אותי ושלחו לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם.
רוצים לראות סרטונים ולקבל טיפים? תעקבו באינסטגרם בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
ריבועי שוקולד- קוקוס/אתי משה-חביב:
לשכבת השוקולד–
5 חלמונים L
1/2 כוס שמן – 100 גרם
1/2 כוס סוכר – 100 גרם
4 כפות קקאו (40 גרם)
כוס וחצי שקדים טחונים דק לאבקה-150גרם (או קמח שקדים)
3 כפות קורנפלור (30 גרם)
1/4 כוס מים (60 גרם)
4 כפות יין מתוק
לערבב הכל יחד במטרפה ידנית. (מומלץ להתחיל בערבוב הרטובים ואז להוסיף יבשים) ולהעביר לתבנית מרובעת או רינג מרובע 20*20 או 22*22 .(לא אופים בנפרד,אלא יחד עם שכבת הקוקוס)
לקוקוס–
5 חלבונים L
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 סוכר וניל (20 גרם)
2 כוסות קוקוס (200 גרם)
להקציף תחילה את החלבונים לבד ובהדרגה להוסיף את הסוכר והוניל. לסיום לקפל פנימה את הקוקוס.
הרכבת העוגה-
מעל שכבת השוקולד לשים את שכבת הקוקוס.
שכבת השוקולד יוצאת כמו עיסת בראוניז וגם קצת מזכירה בטעם. שכבת הקוקוס היא מעין מרנג עדין, מזכירה עוגיות קוקוס מרוקאיות.
להעביר לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל 25-30 דקות, לא יותר!!!. אופים את השוקולד והקוקוס ביחד כאשר השוקולד בתחתית העוגה ומעליו שכבת הקוקוס.
מתכון ריבועי שוקולד קוקוס
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
אולי יעניין אותך






שלום
אני מעוניינת להכין חצי כמות.
בכמה ביצים להשתמש?
תודה מראש
הכמות היא קטנה גם ככה, תמיד אפשר גם לשמור את העוגה/ריבועים במקפיא לאחר האפיה, במידה ולא אוכלים אותה באותו השבוע..
תודה על המענה.
אני רוצה להכין חצי כמות כי אני רוצה לקחת לחברה שמאושפזת ואין טעם להכין את כל הכמות…
היא מאד אוהבת קוקוס-אני קצת פחות.
אם אפשרי אשמח לקבל כמות ביצים לחצי עוגה.
תודה מראש, לימור
לא ניסיתי להכין חצי כמות. מראש הכמות היא לא כל כך גדולה למרות שכמות הביצים מטעה.
שלום
איך שומרים על העוגה בקיץ ? במקרר?
תודה !
מקרר
זה יכול לצאת טוב גם עם קמח רגיל במקום קמח שקדים?
יש באתר את אותו המתכון בדיוק בגירסה רגילה, עם קמח רגיל. נקראית "עוגת שוקולד וקוקוס".
הקישור כאן:
http://crunchit.co.il/עוגת-שוקולד-וקוקוס
אפשר לוותר על היין?
מים. אבל היין מוסיף המון.