ריבועי שוקולד קוקוס

ריבועי שוקולד קוקוס מטריפים, רכים ונמסים בפה. מתכון קל להכנה, אפשר לומר שהעוגה היא חצי בחושה.. תחתית פאדגית ורכה ומעל מרנג קוקוס נמס בפה.

את המאפה אופים יחד, החלק העליון עם התחתון, לא מפרידים או אופים בנפרד.

ריבועי שוקולד קוקוס פרווה, בלי קמח. מתאים לרגישים לגלוטן, מתאים למי שבפסח לא משתמש בתחליפי קמחים כאלה ואחרים וגם למי שמתאימים לו המרכיבים האלה בלי שום סיבה מלבד לאכול משהו טעים ומתוק:)

מתכון מנצח לפסח, גם פרווה וגם בלי קמח, מה שהרבה ביקשו ממני לכבוד החג.

את המתכון וחלק מהצילומים הכנתי עבור עיתון מעריב למדור חג הפסח.

הכנתם? אהבתם? תייגו אותי ושלחו לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם.

רוצים לראות סרטונים ולקבל טיפים? תעקבו באינסטגרם בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

ריבועי שוקולד- קוקוס/אתי משה-חביב:

לשכבת השוקולד
5 חלמונים L
1/2 כוס שמן – 100 גרם
1/2 כוס סוכר – 100 גרם
4 כפות קקאו (40 גרם)
כוס וחצי שקדים טחונים דק לאבקה-150גרם (או קמח שקדים)
3 כפות קורנפלור (30 גרם)
1/4 כוס מים (60 גרם)
4 כפות יין מתוק

לערבב הכל יחד במטרפה ידנית. (מומלץ להתחיל בערבוב הרטובים ואז להוסיף יבשים) ולהעביר לתבנית מרובעת או רינג מרובע 20*20 או 22*22 .(לא אופים בנפרד,אלא יחד עם שכבת הקוקוס)

לקוקוס
5 חלבונים L
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 סוכר וניל (20 גרם)
2 כוסות קוקוס (200 גרם)

להקציף תחילה את החלבונים לבד ובהדרגה להוסיף את הסוכר והוניל. לסיום לקפל פנימה את הקוקוס.

הרכבת העוגה-
מעל שכבת השוקולד לשים את שכבת הקוקוס.

שכבת השוקולד יוצאת כמו עיסת בראוניז וגם קצת מזכירה בטעם. שכבת הקוקוס היא מעין מרנג עדין, מזכירה עוגיות קוקוס מרוקאיות.
להעביר לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל 25-30 דקות, לא יותר!!!. אופים את השוקולד והקוקוס ביחד כאשר השוקולד בתחתית העוגה ומעליו שכבת הקוקוס.

מתכון ריבועי שוקולד קוקוס
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
ריבועי שוקולד קוקוס
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

10 thoughts on “ריבועי שוקולד קוקוס

      1. תודה על המענה.
        אני רוצה להכין חצי כמות כי אני רוצה לקחת לחברה שמאושפזת ואין טעם להכין את כל הכמות…
        היא מאד אוהבת קוקוס-אני קצת פחות.
        אם אפשרי אשמח לקבל כמות ביצים לחצי עוגה.
        תודה מראש, לימור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *