קרקרים לפסח, מרכיב עיקרי אלה העדשים הכתומות, תבלינים לטעם,מים ושמן. קרקרים דקיקים וקראנצים ממכרים ממש. קרקרים טבעוניים.
קרקרים שמכינים בלי מיקסר, בלי ביצים, בלי לכלוך. הכל בקערה אחת,מערבבים ולמגש התנור.
נשנוש טעים , מתאים עם גבינות וירקות. פשוט נשנוש טעים.
כדי לראות את סירטון הכנת הקרקרים ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
קרקרים לפסח/קראנצ'ית:
מה צריך?
כוס קמח עדשים (180 גרם)
5 כפות קמח חומוס (50 גרם)
כוס וחצי מים פושרים (360 גרם).
4 כפות שומשום לבן
2 כפות שומשום שחור
2 כפות מלאות קינואה (לא מבושלת) -30 גרם-לא חובה
מלח גס לפיזור מעל (בערך כפית או לפי הטעם)
1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף לפיזור מעל.
כפית אבקת שום או בצל או ששבי שום/שבבי בצל-לא חובה
1/4 כוס שמן זית (50 גרם).
כף אורגנו/טימין/זעתר- מה שאוהבים.
3 כפות גרעיני חמניה- 30 גרם
3 כפות גרעיני דלעת- 30 גרם
4 כפות שטוחות גרעיני פשתן
במקום שומשומים,שבבי בצל, מלח גס וכו ניתן לשים תערובת לציפוי בייגל'ה שמכילה שומשום לבן,שומשום שחור, פרג, שבבי בצל,שבבי שום ומלח גס. (30 גרם סה"כ ).
הכנה:
לערבב את כל היבשים יחד בקערה עמוקה.
להוסיף את הרטובים (מים ושמן) ולערבב לעיסה אחידה. להניח בצד ל 10-15 דקות, התערובת מסמיכה.
בינתיים מחממים תנור ל 175 מעלות טורבו.
לרפד 2 תבניות של התנור עם נייר אפיה, לשפוך מהעיסה בכל אחת מהתבניות ולשטח לעובי דק, הכי דק שתצליחו.
להכניס לאפיה של חצי שעה בערך. לצנן ולשבור לחתיכות.
מתכון קרקרים לפסח
בהצלחה ובתיאבון, אתי.