קציצות עוף עם בצלים מקורמלים

קציצות עוף עם בצלים מקורמלים ,הקציצות הכי טעימות שתאכלו באחריות!!

אני לא חסידת קציצות בכללללל.. לא אני ולא הילדות שלי, וכמה שניסיתי,הכנתי,טעמתי בסוף כל מה שקשור לקציצות הופך להיות בעדיפות אחרונה במנות של הבית. אבל הפעם זה היה וואווו.. באמת שלא טעמתי כאלה קציצות טעימות. הן הפכו להיות הקציצות המועדפות עלינו בבית והתבקשו להיות חלק ממנות הדגל שחוזרות עליהן בשבתות.

קציצה רכה,עסיסית מלאה בטעמים טובים. גם ילדים וגם מבוגרים אוהבים אותה. היא גם מתוקה וגם מלוחה וגם חריפה, הכל משולב מעולה.

הרוטב אגב, הוא דומה לעוף בקלי קלות שיש באתר, שגם הוא כוכב אצל ילדים,כנסו להציץ בעוד מתכון שילדים עפים עליו: https://crunchit.co.il/עוף-מבושל-בקלי-קלות

בקיצור,תכינו ותודו לי אחר כך 🙂

כדי לראות את הסירטון להכנת קציצות העוף עם בצלים מקורמלים ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

קציצות עוף עם בצלים מקורמלים/ קראנצ'ית:

לקציצה:
1/2 קילו חזה עוף טחון
1 תפוח אדמה בינוני מגורד
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
1 בצל מגורד או חתוך לקוביות קטנות
3 כפות מלאות פירורי לחם
1 ביצה
מלח- כפית
פלפל שחור- לפי הטעם
כורכום -כפית
כמון- כפית

לטיגון: מעט שמן
לטבילת הקציצה: 1/2 כוס קמח

לרוטב:
2 בצלים גדול חתוך לרצועות
2 שיני שום חתוכות לעיגולים
5 כפות שמן
3 כפות מלאות דבש או סילאן
כפית כורכום
כפית מלח
פלפל שחור – לפי הטעם
מים חמים- עד ל 3/4 מגובה הקציצה

הכנה:
הכנת הקציצה: בקערה עמוקה לשים את כל רכיבי הקציצה וללוש היטב עם הידיים עד למרקם אחיד.
להכין מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות (שיהיו שמנמנות), לטבול כל קציצה בקמח ולנער. ככה עם כל הקציצות.
להעביר לטיגון קל משני הצדדים.

הכנת הרוטב:
בסיר רחב לטגן בצל עד שקיפות, להוסיף שום ולערבב. להכניס תבלינים ולערבב. לשים מים רותחים ולערבב שוב. לטעום ולתקן תיבול.
לסדר את הקציצות בתוך הסיר עם הרוטב ו"להשקות" גם את החלק העליון של הקציצות ברוטב (מה זה אומר? לקחת כף ולהוציא נוזל מהרוטב ולשפוך על כל הקציצות).
לסגור מכסה להביא לרתיחה (שמבעבע) ואז להנמיך את האש ולבשל בערך 20-30 דקות על אש נמוכה.
לסיום ניתן לקשט בכוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
להגיש לצד אורז או בתוך לחמניה/חלה ..יאממי

מתכון קציצות עוף עם בצלים מקורמלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות עוף עם בצלים מקורמלים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

13 thoughts on “קציצות עוף עם בצלים מקורמלים

    1. 1.לטגן עד שהבצל הופך להיות שקוף או שחום בהיר.
      2. הטיגון הוא לא בשמן עמוק, ממש שמים מעט שמן רק כדי לסגור את הקציצה ולתת לה עוד טעם. אפשר בלי לטגן אבל הטיגון ממש עושה את ההבדל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *