קציצות עוף מטוגנות עסיסיות, שמנמנות וטעימות.. קציצות שילדים אוהבים וכמובן מבוגרים. ניתן לאכול אותן ככה ישר מהמחבת ואפשר להכניס אותן לכל רוטב שרוצים. הבצל המטוגן בתוך הקציצה נותן טעם מתקתק שמשדרג את הקציצה כמה דרגות למעלה 🙂
אצלי לא מתלהבים מקציצות אבל קציצות עוף כאלה אי אפשר לעמוד בפניהן..אני מכניסה אותן כל פעם לרוטב אחר וככה לא משעמם אף פעם וניתן "להחיות" אותן כל פעם מחדש. אני מכינה כמות גדולה ומחלקת בשקיות קטנות ומקפיאה, ככה אני שולפת בכל פעם שבא לנו משהו לנשנש או שאפילו באים אורחים בהפתעה, תמיד יש מה לשלוף ולארח..
קציצות עוף מטוגנות /אתי משה-חביב:
1 ק"ג חזה עוף טחון
2 ביצים
1 בצל גדול מטוגן ב 5 כפות שמן, לאחר שנהיה שקוף להוסיף לו כפית סוכר ולערבב עד השחמה קלה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
כף שטוחה ומחוקה מלח
כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
כף אבקת שום או 5 שיני שום מגורדות
5 כפות פירורי לחם

הכנה-
לערבב הכל יחד. את הבצל להעביר יחד עם השמן שטוגן בו הבצל. ללוש הכל היטב.
לשים במקרר לחצי שעה.
אחרי חצי שעה להכין קציצות עם ידיים משומנות (חשוב להכין קערה קטנה עם מעט שמן וכל פעם שלוקחים קצת מהעיסה לשמן את הידיים).
לטגן בשמן שמגיע לחצי מגובה הקציצה. לטגן משני הצדדים עד השחמה. להעביר לצלחת עם נייר סופג.
יוצאים בסביבות 30 קציצות (תלוי בגודל).
טיפ לשימוש הקציצות:
ניתן להקפיא אותן כמו שהן ואז להשתמש בעת הצורך.
ניתן לאכול כך בלי רוטב.
ניתן להכניס אותן לכל רוטב שרוצים.
מתכון קציצות עוף מטוגנות
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

אולי יעניין אותך






יצא מעולה תודה רבה 🙂
תודה רבה..שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה אפילו הילד העקשן טרף שלוש קציצות
איזה כייף 🙂 שמחה לשמוע ?
ממש טעימות – הכנתי במכשיר טיגון ללא שמן – יצאו עסיסיות
איזה יופי, שמחה שאהבת ❤️