קציצות עוף והודו

קציצות עוף והודו אווריריות, רכות ונמסות בפה, ממש כמו לאכול ענן.
הקציצות מורכבות משילוב של עוף טחון מצד אחד ומצד שני מבשר הודו טחון. חשוב לי להכניס לקציצות גם הודו מכיוון שבשר ההודו הוא בעל ערך תזונתי גבוה: הוא מכיל כמות גדולה של חלבון, ומצד שני דל יחסית בשומן. יש בו מגוון ויטמינים ומינרלים הנחוצים לבריאות. בבשר ההודו יש ויטמין B-12 ,ברזל, מינרלים, אבץ ומגנזיום. כמו כן הויטמינים שבו לא נפגעים במהלך הבישול.
רוב המאכלים שאני מכינה אני משתדלת שיתאימו לחך של הילדות שלי. חשוב שיהיו מרכיבים בריאים גם שלא תמיד יודעים עליהם או רואים אותם (אתם יודעים איך זה ילדים.. ?), לכן קציצות הודו בשילוב עוף, כמובן שיש בפנים גם בצל שלא רואים, תפוח אדמה ופטרוזיליה.
אצלי הבנות פחות אוהבות קציצות בקר, למרות שאני לא מפסיקה להכין ומנסה כל וריאציה אפשרית.. אבל עם קציצות עוף והודו אי אפשר לטעות ואין ילד שלא אוהב אותן.. הרי ילדים אוהבים עוף בכל גירסה שהיא.
הקציצות יוצאות ממש אווריריות, רכות ועסיסיות.. אפשר גם לתת אותן לתינוקות שהתחילו לאכול מוצקים או לשלב אותן במרק שלהם (לרסק או לטחון יחד עם הירקות)..
בקיצור,
קציצות מעולות!
אהבתם? הכנתם? שלחו לי הודעה פרטית עם תמונה וגם אתכם אעלה לסטורי ❤

קציצות עוף והודו

קציצות עוף והודו/ אתי משה-חביב:

לקציצות-
250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם הודו טחון
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 תפוח אדמה בינוני מגורד
כפית מלח (לפי הטעם)
כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
כף מרק עוף
כפית כורכום
כפית כמון
כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות גדושות קורנפלור

לרוטב-
5 שיני שום שלמות קלופות
5 כפות שמן קנולה
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה מאוד (קפואה)
3 כוסות מים רותחים (אולי תצטרכו עוד בהמשך)
1 עגבניה גדולה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות
4 כפות עלי סלרי/כרפס קצוץ
מלח לפי הטעם
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
כפית מרק עוף
(כמובן שכמות התבלינים לפי הטעם האישי)

הכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב..
להכנת הרוטב-
לשים את השמן, השום, השעועית והתבלינים בסיר ומערבבים, מוסיפים את העגבניה הקצוצה, מערבבים ואז את המים הרותחים והסלרי. מבשלים על אש בינונית בערך 20 דקות. לאחר 20 דקות פותחים את מכסה הסיר ומערבבים, משאירים פתוח ומנמיכים את הלהבה להכי נמוך. מכניסים קציצה קציצה, לאט ובזהירות. הקציצות עדינות ורכות.

הכנת הקציצות-
ללוש את כל המרכיבים יחד מלבד הסודה שאותה מוסיפים בסוף. ללוש הכל היטב עם הידיים ובסוף להוסיף את הסודה ולהמשיך ללוש היטב.
העיסה רכה ודביקה וזה בסדר. את הקציצות יש להכין עם ידיים משומנות. הכינו צלוחית עם שמן ותטבלו את הידיים בין הכנת כל קציצה וקציצה. הקציצות מסתדרות ומתייצבות בבישול עצמו.
ניתן לטגן קודם אם רוצים או אפילו לאכול אותן רק מטוגנות, בלי לבשל. יוצאות בשני המקרים אווריריות ורכות.

הרכבת המנה:
שהרוטב מוכן לאחר 20 דקות, מכניסים את הקציצות לאט ובזהירות לתוך הסיר עם הרוטב (להנמיך את הלהבה להכי נמוכה!), לסדר את כל הקציצות בסיר ולכסות את המכסה, לבשל על אש נמוכה 5 דקות, לפתוח את המכסה ולהפוך את הקציצות או לנער את הסיר כך שהרוטב יכסה את הקציצות גם מעל..זאת אומרת להרטיב את הקציצות מכל הכיוונים. לכסות שוב את המכסה ולבשל ל 20 דקות בערך. אם תרצו לצמצם נוזלים תפתחו את המכסה אחרי 20 דקות הבישול והמשיכו לבשל בלי מכסה עד למידת הנוזלים הרצויה. אני אוהבת רוטב מעט סמיך.
להגיש לצד אורז לבן או חלה/לחם.. פשוט מעדן. מנה שאהובה גם על ילדים, שזה יתרון מצויין למנה בריאה ומזינה.

מתכון קציצות עוף והודו
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

קציצות עוף והודו

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות עוף והודו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

20 thoughts on “קציצות עוף והודו

  1. מתכון מושלם. ממש !! הכנתי כמות כפולה מראש. חלק בישלתי ברוטב, וחלק אפיתי בתנור. מושלם בשתי הגרסאות.! תודה רבה !!!

  2. מתכון מעולה ! נהנים ממנו כל פעם מחדש… מכינה מלא כי הילדים מכורים לקציצות ככה ואני רגועה ושלווה כשהם אוכלים מהם.
    תודה רבה!!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *