קציצות עוף והודו שילדים אוהבים, בלי צבעים "חשודים" בתוך הקציצה, בלי טעמים מוזרים..נטו קציצה רכה, מתקתקה ועסיסית. קציצה כזאת שנחטפת ישירות מהטיגון עוד לפני שנכנסת לרוטב.
אמנם הקציצות מתאמות לילדים אבל אני בספק אם המבוגרים יוכלו לעמוד בפני הסיר הנפלא הזה..בטח לא לצד חלה או לחם טרי 🙂
מתאים לשישי, אמצע שבוע וגם לאירוח. עם לחם או אורז לבן אפילו עם פסטה וליצור מעין פסטה בולונז.
קציצות קלות, מהירות ופשוטות להכנה. ניתן להכין כמות גדולה, לטגן ולחלק בשקיות ולהקפיא. ככה שתרצו לשלוף ארוחה,פשוט תכניסו אותם לרוטב והרי לכם ארוחה מהירה וטעימה.
בהצלחה..
קציצות עוף והודו לילדים / אתי משה-חביב:
300 גרם חזה עוף טחון
400 גרם הודו טחון
כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
כפית שטוחה פלפל לבן
כפית כמון
כף מלח
כף גדושה מיונז
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
10 כפות שמן
כף גדושה סוכר
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה- אם הילדים שלכם לא אוהבים צבע ירוק או עלים בקציצה אז לא חובה להכניס.
הכנה:
לטגן את הבצל ב 10 כפות שמן עד הזהבה, להוסיף את השום לעוד דקה שתיים של טיגון. לערבב כל הזמן. להוסיף את הסוכר ולערבב. להניח בצד להתקררות.
בינתיים מערבבים את כל שאר החומרים בקערה גדולה ולשים היטב עם הידיים.
להוסיף את הבצל והשום המטוגנים (כולל השמן) לתוך התערובת שבקערה ומערבבים היטב עד שהכל מעורבב היטב והבצל נטמע בכל המקומות.
לחמם מחבת עם מעט שמן,להכין קציצות מהתערובת ולטגן משני הצדדים.
להעביר לצלחת/קערה עם ניייר סופג.
לנשנש להנאתכם..
לרוטב אדום:
1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק (400 גרם) תוצרת איטלקית או 5 עגבניות אדומות בשלות, חלק לחתוך לקוביות וחלק לגרד בפומפיה
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
כף גדושה סוכר
6 שיני שום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
(תיבול כמובן לפי הטעם אישי, אם אתם אוהבים פחות פלפל או פחות מלח תקנו תיבול לפי טעמכם האישי)
5 כפות שמן
1 פלפל שושקה מתוק טרי חתוך לארבע ואם אין אז גמבה אדומה חתוכה לרצועות
כף פטרוזילה קצוצה לקישוט-לא חובה.
הכנה:
לטגן בשמן את התבלינים, להקפיץ בתוכם את הגמבה/פלפל שושקה, להוסיף את השום לטיגון קל של 10 שניות בערבוב תמידי, להכניס את הרסק ולערבב, להוסיף את העגבניות ולערבב. לסגור מכסה ולבשל על אש בינונית-נמוכה כ 15-20 דקות.
להכניס את הקציצות, לסדר אותם יפה בסיר ו"להשקות" אותם עם הרוטב. לסגור שוב מכסה ולבשל על אש נמוכה בערך 20 דקות. להשקות מידי פעם את הקציצה (מה זה להשקות? לקחת עם כף קצת מהרוטב ולשים על כל קציצה), לשים לב שהרוטב לא נשרף או הצטמצם מידיי, במידה ומתחיל להצטמצם ניתן להוסיף נוזלים- 1/4 כוס מים רותחים. לסיום קשטו את תוכן הסיר בפטרוזיליה.
מתכון קציצות עוף והודו לילדים
בהצלחה ובתיאבון,אתי?
חייבים לטגן קודם את הקציצות או שאפשר להכניס ישר לרוטב?
ודאי. לא חובה לטגן 🙂
בהצלחה..
בלי ביצים ובלי לחם?
אם לא כתוב אז אין 🙂
מתכון אליפות. בת השנה שלי שבקושי אוכלת, אני רק מציעה לה קציצה כזאת והיא ישר אומרת כן ובאה לאכול. תודה!!!
איזה כייף, מרגש ממש. שמחה שאוהבת ונהנית.