קציצות עוף במנגולד

קציצות עוף במנגולד, מנה מעולה מעולה מעולה, לא פחות מזה. קציצות עסיסיות שמתבשלות ברוטב נפלא וטעמים מצוינים. לאוהבי העלים למיניהם זאת מנה משגעת. מומלצת לאירוח, לשבת או חג. תמיד מזמינה ומגרה. אין מי שלא יאהב אותה.

אז בלי הרבה מילים.. יאללה למתכון..

קציצות עוף במנגולד /אתי משה-חביב:

1 ק"ג חזה עוף טחון
2 ביצים
1 בצל גדול מטוגן ב 5 כפות שמן
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
כף שטוחה ומחוקה מלח
כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
כף אבקת שום או 5 שיני שום מגורדות
5 כפות פירורי לחם

קציצות עוף במנגולד
קציצות עוף במנגולד

הכנה-
לערבב הכל יחד. את הבצל להעביר יחד עם השמן שטוגן בו הבצל. ללוש הכל היטב.
לשים במקרר לחצי שעה.
אחרי חצי שעה להכין קציצות עם ידיים משומנות (חשוב להכין קערונת קטנה עם מעט שמן וכל פעם שלוקחים קצת מהעיסה לשמן את הידיים).
לטגן בשמן שמגיע לחצי מגובה הקציצה.לטגן משני הצדדים עד השחמה. להעביר לצלחת עם נייר סופג.
יוצאים בסביבות 30 קציצות (תלוי בגודל).

לרוטב:
לכמות של 15 קציצות בערך.
1 בצל גדול חתוך לרצועות או קוביות. לטגן ב 6 כפות שמן.
לטגן עד הזהבה קלה בלבד.
חצי חבילת מנגולד (עלי סלק), שטופים היטב, מסוננים וחתוכים.
להכניס לטיגון עם הבצל.
להוסיף תבלינים-
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית כורכום
לערבב.
להוסיף מים רותחים- בערך 2 כוסות.
לתת רתיחה (רתיחה זה מצב שתוכן הסיר מבעבע).
ברגע שהגיע לרתיחה, להנמיך את האש ולערבב. להכניס את הקציצות ולהרטיב אותן ברוטב.
לבשל על אש נמוכה במשך 30 דקות. כל הזמן להרטיב את הקציצות ברוטב.אפשר להפוך אותן גם. ניתן להוסיף לימון סחוט לטעם חמצמץ.
ניתן לאכול לצד אורז לבן /לחם טרי או כל דבר שאוהבים.

מתכון לקציצות במנגולד
בהצלחה ובתיאבון,אתי. 

קציצות עוף במנגולד
קציצות עוף במנגולד
דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות עוף במנגולד
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

6 thoughts on “קציצות עוף במנגולד

  1. היי, רציתי לשאול האם את משתמשת גם בחלק הלבן של המנגולד? ולא רק בעלים? זה פשוט נראה ככה בתמונה וברוב המתכונים אומרים להשתמש רק בעלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *