קציצות כרישה ובצל ירוק

קציצות כרישה ובצל ירוק מטורפות, כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות:)

בראש השנה ובפסח אוהבת להכין קציצות פראסה/כרישה (איך אצלכם קוראים לזה? חחח..), לפעמים עם חזה עוף ולפעמים צמחוני. אני תמיד מעדיפה קציצות או ממולאים צמחוניים מאשר עם בשר..

אז איך הגעתי לקציצות האלה? נשארו לי כרישה/פראסה ובצל ירוק במקרר מהחג והילדות אוהבות קציצות ירק מטוגנות אז הכנתי ממה שנשאר קציצות משגעות מטוגנות.. אכלנו בהנאה לצד סלט ציזיקי קר וטעים (יש מתכון לציזיקי באתר).

מוכנים? להכין ולתייג אותי או לשלוח תמונות, מחכה לכם בפייסבוק ובאינסטגרם:)

העיסה אחרי הקיצוץ במעבד מזון
בזמן טיגון

קציצות כרישה ובצל ירוק /אתי משה-חביב:

מה צריך?
1 חבילת בצל ירוק (בחבילה יש בערך 5 יחידות)
3 גבעולי פרסה/ כרישה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 תפוח אדמה בינוני מקולף מקליפה
1 ביצה m או L
1/4 כוס פירורי לחם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
טיפה כורכום

הכנה:
לבשל את הכרישה עד ריכוך, להוציא מהנוזלים לתוך מסננת ולקרר, עדיף אפילו להשאיר כמה שעות במקרר.
להכניס לתוך מעבד מזון את הבצל, תפוח האדמה הקלוף והכרישה המבושלת והמסוננת מנוזליםצולקצוץ הכל יחד למרקם קצוץ קטן ודק (לא מרקם עיסתי מידיי ולא חתיכות גדולות).
להוציא ממעבד המזון לתוך קערה ולהוסיף את שאר המרכיבים. לערבב היטב, להניח בצד ל 5 דקות.
לחמם מחבת עם שמן (לא הרבה, כמות שתגיע בערך לחצי מגובה הקציצה), להכין עם הידיים קציצות קטנות ולטגן משני הצדדים. להוציא לנייר סופג.
לזלול בהנאה.

מתכון קציצות כרישה ובצל ירוק
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות כרישה ובצל ירוק
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “קציצות כרישה ובצל ירוק

  1. במקום ביצה השתמשתי בקמח תפוחי אדמה מומס במים – כף בחצי כוס מים חמימים. יצא טעים מאד וטבעוני למהדרין. לתערובת הוספתי גם גזר מגורר תיבלתי גם עם תימין. תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *