קציצות חזה עוף מקורמלות

קציצות חזה עוף מקורמלות מושלמות הן הקציצות האהובות עליי. אני לא חסידת קציצות אבל הקציצות האלה נטרפות ונחטפות כמו לחמניות טריות. הרוטב החריף מתוק נותן להן טאץ' מושלם שקשה להפסיק לאכול אותן. מטוגנות תחילה ואז מקורמלות מה צריך יותר מזה?

הקציצות והתיבול של ה"מעין" רוטב קלים ופשוטים מאוד להכנה. הקציצות נחטפות עוד בעודן מטגנות כי הריח שמתפשט בבית פשוט מגרה..אז לכל סרבני האוכל ואלה שלא אוהבים קציצות, אחרי שתטעמו מהקציצות האלו, תשנו את דעתכם.

אני אספר לכם סוד קטן..אצלי לא אוהבים קציצות.. אם פעם חשבתי שכל הילדים אוהבים קציצות אז טעיתי ובגדול.. מה לא ניסיתי איזה קציצות לא הכנתי ואין שיתוף פעולה מהחבר'ה פה..

הפעם החלטתי להכין להם קציצות בלי רוטב עגבניות, בלי בשר טחון,בלי שירגישו שיש בצל או שום ובלי טעם שיזכיר קציצה מבושלת (חס וחלילה.. ;)..חחח..)

הכנתי קציצות שהן גם בריאות וגם טעימות-פשוט קציצות נפלאות.. מתאימות לילדים בתיבול צ'ילי מתוק ולמבוגרים כמובן עם צ'ילי חריף.

קציצות חזה עוף מקורמלות /אתי משה-חביב:

1 ק"ג חזה עוף טחון (אפשר לשלב 700 גרם חזה עוף + 300 גרם הודו טחון)
1 ביצה
1 בצל בינוני מגורד דק וסחוט מנוזלים
1 שן שום מגורדת דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
5 כפות פירורי לחם (בפסח מחליפים לפירורי מצה)
כף מלאה וגדושה צ'ילי מתוק
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה (פפריקה מרוקאית בשמן)

הכנה- לשים הכל בקערה וללוש היטב עם הידיים (לעשות מסאז' לבשר,ללוש מכל הלב). להכניס למנוחה למקרר ל 15 דקות.
שמגלגלים את הקציצות לטבול את הידיים בצלוחית עם שמן בין כל קציצה וקציצה ולסדר על נייר אפייה. לתת לקציצות לנוח 5 דקות לאחר הגלגול. בזמן הזה מכינים את הרוטב.
מטגנים את הקציצות משני הצדדים בטיפונת שמן (תרסיס שמן על המחבת זה מספיק).
*כמות הקציצות-30 קציצות בינוניות או 50 קטנות.

לרוטב (לכמות של 15 קציצות):
1 בצל גדול מאוד חתוך לרצועות
לטגן ב 4 כפות שמן עד שקיפות והזהבה קלה.
להוסיף- כף מלאה סוכר, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 3 כפות צ'ילי מתוק/חריף. לערבב.
להכניס את הקציצות המטוגנות (15 קציצות), לערבב, לסגור מכסה, להנמיך על אש הכי נמוכה ולבשל 15 דקות.
לערבב ולהגיש לצד אורז, בתוך טורטייה או סתם ככה לנשנש..

מתכון לקציצות חזה עוף מקורמלות.
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂

אופציות וטיפים בנוגע לקציצה:

  • במידה ולא אוכלים את כל הקציצות באותו הרגע, ניתן להקפיא לאחר הטיגון וללא הרוטב (אני מחלקת בשקיות אוכל כמות קטנה וכל פעם מוציאה בעת הצורך).
  • ניתן לאכול גם ללא הקירמול, אלא רק מטוגנות (זה יקרה לכם כבר עם ריח הטיגון,תנשנשו ותראו עד כמה זה מוצלח גם ככה).
  • ניתן לאכול אותן גם בתוך טורטייה מגולגלת עם רטבים.
  • את הקציצות המטוגנות ניתן להכניס לבישול ולבשל בכל רוטב שאוהבים.
קציצות חזה עוף מקורמלות
קציצות חזה עוף מקורמלות
דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות חזה עוף מקקורמלות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

4 thoughts on “קציצות חזה עוף מקורמלות

  1. אהבתי את המתכונים קלילים ולא מסובכים עושה חשק ללכת ולהכין באותו הרגע תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *