קציצות חזה עוף וירקות מנה בריאה מאוד ואהובה על ילדים, במיוחד כאלה שמסרבים לאכול ירקות 😉 , כל הירקות בפנים, קצוצים ולא מורגשים.
קציצות עסיסיות ורכות, שמנמנות וטעימות. ניתן לטגן בטיפת שמן ואפשר גם על מחבת חמה (טפלון או נון-סטיק) או פלאנצ'ה ולצרוב מכל הצדדים ללא שמן -לשיקולכם ובחירתכם. את הקציצות הלא מטוגנות טבלתי בצ'ילי מתוק, פשוט מושלם ומוסיף המון.
קציצות חזה עוף וירקות/אתי משה-חביב:
700 גרם חזה עוף טחון
300 גרם הודו טחון
2 גזרים בינוניים
1 בצל גדול
2 שיני שום
1 עגבניה קטנה
1 תפוח אדמה בינוני
1 בטטה
חצי צרור פטרוזיליה
2 ביצים
4 כפות גדושות קמח או קורנפלור
כף מלח
כפית פלפל שחור
4 כפות שטוחות אבקת שום טחון
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
כפית שטוחה כורכום
***כמובן לתקן תיבול לפי הטעם האישי שלכם***.
הכנה:
לקצוץ במג'ימיקס או לגרד את כל הירקות יחד קיצוץ/גירוד דק דק. להוסיף את חזה העוף וההודו הטחונים. ללוש הכל יחד.
להוסיף 2 ביצים.
את הקמח/קורנפלור והתבלינים.
ללוש היטב עם הידיים עד שכל החומרים מתאחדים.
לשמן את הידיים ולהכין כדורי קציצות. לטגן בשמן (גובה השמן עד חצי מגובה הקציצה,לא יותר).
ניתן להכין בגרסה הבריאה ללא טיגון כלל אלא על מחבת ללא שמן על אש בינונית.
ניתן לאכול כך בלי רוטב, להכניס לסנדביץ או לנשנש בין ארוחות או כמנה ראשונה עם סלטים.
וניתן לטגן ולהעביר לרוטב או לבשל ישירות ברוטב שאוהבים.
מתכון לקציצות חזה עוף וירקות
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
יצא ממש טעים!!!!!
תודה רבה!!!
איזה כייף..שמחה לשמוע 🙂